TRANSPARENT

Veksthus og husvekst

Effektive bidrag til fornuftig forvaltning av verdens naturressurser mener vi blant annet har å gjøre med å utnytte tilgjengelig materialteknologi bedre enn hva som er tilfellet i dag.

  • Bjørn Glenn Hansen, Direktør, Glass og Fasadeforeningen

Om det planlagte veksthuset på Naturhistorisk museum leser vi:

Slik ønsker vi veksthuset : 

Veksthuset vil inneholde fem av jordens klimasoner: regnskog, tropisk tåkeskog, middelhavsklima, ørken og arktisk klima. De fire første sonene skal bygges opp som naturtro landskap med planter fra hele verden. Den arktiske utstillingen blir annerledes. Den skal lages i et eget rom skjermet fra naturlig lys, den blir mer teknologisk og det blir vekt på plantene som enkeltobjekter…

…Veksthuset blir en viktig formidlingsarena og skal skape interesse for og en bedre forståelse av plantenes fundamentale betydning for livet på jorda og inspirere til en bærekraftig forvaltning av verdens naturressurser …. ( UiO )

Hva om vi bytter ut planter med mennesker?

Veksthuset vil inneholde fem av jordens klimasoner: regnskog, tropisk tåkeskog, middelhavsklima, ørken og arktisk klima.

De fire første sonene skal bygges opp som naturtro landskap med mennesker fra hele verden.

Den arktiske utstillingen blir annerledes. Den skal lages i et eget rom skjermet fra naturlig lys, den blir mer teknologisk og det blir vekt på menneskene som enkeltobjekter.

Veksthuset blir en viktig formidlingsarena og skal skape interesse for og en bedre forståelse av menneskenes fundamentale betydning for livet på jorda og inspirere til en bærekraftig forvaltning av verdens naturressurser.

Men slike utstillingsplasser med mennesker trenger vi vel strengt tatt ikke. Vi bor, arbeider og oppholder oss jo i dem hver dag. Og menneskenes fundamentale betydning for livet på jorda mangler det heller ikke daglige påminnelser om.

Effektive bidrag til fornuftig forvaltning av verdens naturressurser mener vi blant annet har å gjøre med å utnytte tilgjengelig materialteknologi bedre enn hva som er tilfellet i dag.

Forskriftsnivået er for defensivt og premieringen for valg av ekstrautstyr altfor dårlig.

Glass og Fasadeforeningen er formidlingsarenaen hvor vi har som oppgave å skape interesse og bedre forståelse for den store betydningen våre materialer har for vekst og bærekraftig forvaltning av verdens naturresurser. Foreningens medlemsbedrifter realiserer det.

For eksempel med utstrakt bruk av verdens beste byggematerialer. I veksthus for både planter, folk og fe. Eller byggverk, som det også kalles.

Vi står foran noen uker med sommer, sol og ferie. Inne i eller utenfor veksthusene; nyt dagene hvor enn dere er, og ha en riktig god sommer!

Jeg tuller ikke!

Transparent:

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av mann som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.