TRANSPARENT

Det drypper og renner…

Det drypper og renner både her og der, og herfra og derfra. I bygg også. Og vi vil helst tro at det er utilsiktet. Det meste kan nemlig forklares. Med manglende fagkunnskap og fagkompetanse. Og slurv. Og slepphendt kontroll og oppfølging underveis. Og lave priser.

  • Bjørn Glenn Hansen, Direktør, Glass og Fasadeforeningen

Alle snakker om været. Ingen gjør noe med det.

Åh joda! Visst gjør vi noe med det. Etter sigende regner det nå mange flere liter hver gang det regner enn hva det regnet før da det regnet. Det blåser mer enn noensinne når det først har bestemt seg for å blåse. Og det er både kaldere enn før og varmere enn før. På grunn av oss. Visstnok.

Sol og regn og blåst og pluss- og minusgrader kan altså tilsiktes. Vi må bare sørge for å fortsette å gjøre det samme. Eller mer eller mindre av det vi gjør i dag. Sørge for å fortsette å være i ubalanse med hva Moder jord er dimensjonert for. Ikke bare vi, men i tillegg de to, tre tusenvis av millioner nye verdensborgere som skal bli med på laget de neste tiårene.

Alt dette fra oven og fra siden. Regn og sol og blåst og pluss- og minusgrader.

Alt sammen skal lande. Ofte på tak og fasader med glass. Og alt sammen skal ledes gjennom eller vekk på en kontrollert måte. Det finnes det gode systemer for.

Til oss i Glass og Fasadeforeningen øker antall henvendelser om bygg hvor det omvendte skjer. Dette fra oven ledes riktignok gjennom. Men ukontrollert. Og – får vi tro, utilsiktet.

Vi blir bedt om å uttale oss om hvorfor det skjer. Og hva som må til for å tette det igjen. Det er vi gode på!

Hadde vi bare blitt invitert inn tidsnok i prosjektene, fått være med underveis, så hadde det kanskje ikke blitt ugreit i det hele tatt det der. Når det først begynner. Å dryppe og renne.

Vi. Medlemsbedriftene i Glass og Fasadeforeningen. Som riktignok blir foretrukket i mange konkurranser om oppdrag. Men som også må se, eller lar mange av oppdragene gå. Fordi det ikke lenger kan holde tett. Når det faller ned. Til visse prisnivåer.

Vi vil helst slippe å tjene penger på tilsyn og befaringer i bygg hvor det drypper og renner. Mye heller på rådgivning. Så det ikke inntreffer.

Gode råd er slettes ikke så dyre. Heller ikke leveranser fra medlemsbedriftene i Glass og Fasadeforeningen.

Jeg tuller ikke!

Transparent:

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298