AKTUELT

Ansatte som jobber innenfor glassfaget, deltok på et bedriftsinternt samling hos Låssenteret Thermoglass Alta AS. Foto: Privat

GF med på åpen dag

Låssenteret Thermoglass AS – Alta har åpnet sine nye lokaler. Åpningsarrangementet var for kunder, samarbeidspartnere og ansatte. Glass og Fasadeforeningen bidro med internkursing av bedriftens montører.

Thermoglass AS i Alta har alltid hatt sine kjerneområdet innenfor lås og glassmestertjenester. I tillegg tilbyr de solskjerming og innramming. Satsingen på lås ble styrket gjennom oppkjøp av Locktech i januar 2021. Senere er bedriften blitt en del av Låssenteret AS. Låssenteret Thermoglass AS – Alta har sitt hovedkvarter i Finnmarks største by, men har også serviceavdeling og verksted i Kirkenes.

Åpning av nye lokaler i Alta ble markert med en åpen dag for alle kunder og samarbeidspartnere, samt interne fagsamling for ansatt hos i Låssenteret Thermoglass AS – Alta.

Bedriften har 32 medarbeidere i Alta og fem ansatte i Kirkenes. Glass- og låsspesialisten er gode på rekruttering. To lærlinger glassfaget og fire lærlinger i låssmedfaget lar seg høre, når man vet hvordan kampen om arbeidskraft har tilspisset seg de siste årene.

LES OGSÅ: Mange nye fagarbeidere i glassfaget

On the road

– Vi ønsker å bidra når medlemsbedrifter bygger kompetanse hos sine medarbeidere. Våre medlemsbedrifter er lokalisert fra Kirkenes i nord til Kristiansand i syd. Vi har derfor forståelse for at det ikke passer alle å komme til GF Arena ved enhver anledning og da spesielt til bedriftsinterne arrangement. Derfor synes vi det er fint å kunne besøke medlemsbedriftene og holde ønskede innlegg på deres egne hjemmebaner. Foreningen holdt to omfattende faglig innlegg. Vi hadde også med oss Rune Kalvik, Teknisk KAM hos Würth Norge AS, som leverte et svært innholdsrikt innlegg, samt praktisk demonstrasjon av riktig bruk av festemidler. Det var imponerende å se engasjementet til Låssenteret Thermoglass AS – Alta sine medarbeidere, sier ​ Jonas van Zwieten Sivertsen.

– Tilhørerne vårt interne kurs var i hovedsak våre glassmontører, glassfagarbeidere og lærlinger. Tilbakemeldingene fra medarbeiderne på innleggene fra GF var utelukkende positive. Faglig påfyll er viktig, men det er inspirerende for medarbeidere på alle nivåer, sier prosjektleder Tom-Edvard Simensen i Låssenteret Thermoglass AS – Alta.

Foto av Bjørn Glenn Hansen

Bjørn Glenn Hansen holdt innlegget «TEK 17 Sikkerhet ved brann» for ansatte og kunder av Låssenteret Thermoglass Alta AS. Foto: Privat

Foto av Jonas van Zwieten Sivertsen

Jonas van Zwieten Sivertsen var tydelig i beskrivelsene når holdt en kortversjon av kurset «rekkverksmontering». Foto: Privat

Siste saker fra nyhetsrommet

Glass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298