AKTUELT
Logo Det internasjonale glassåret 2022

2022 blir glassets år

FN har godkjent og proklamert 2022 som Det internasjonale glassåret. Den formelle resolusjonen ble vedtatt under FNs generalforsamling nylig. – Spennende at vi får løftet vårt materiale på denne måten, sier Bjørn Glenn Hansen.

Glassbransjen har kontinuerlig utviklet sine produkter etter samfunnets endrede behov.

I det internasjonale glassåret vil man fremme hvilken betydning glassets egenskaper og funksjoner har og vil fortsette å ha i samfunnet. Samtidig skal det rettes fokus mot glassets rolle i å skape en renere, rikere og mer bærekraftig fremtid.

For å utvikle og dele ideer til feiringen er det etablert et eget nettsted samt LinkedIn-gruppen International Year of Glass 2022.

Det er allerede lagt planer for en åpningskonferanse i Genève, samt en rekke andre internasjonale arrangementer og konferanser.

Glass og Fasadeforeningen vil på sin side følge opp med ulike markeringer nasjonalt.

– Formålet med «Det internasjonale glassåret» er på mange måter et speilbilde av hvordan vi jobber i hverdagen. Nemlig å fremme glass som et fortreffelig bygningsmateriale. Det er flott at vårt materiale løftes frem i en slik skala. Det er motiverende for oss, som starter forberedelsene allerede på Fagdagen 2021 og paviljongen «Verdens Beste Byggemateriale» på Bygg Reis Deg i oktober, sier direktør i Glass og Fasadeforeningen Bjørn Glenn Hansen.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Kristoffer Hansen og Ole Thoresen

Historiske studenter

Foto av Connie Holvik og Gustav Pillgram Larsen

SAK 10 suksess?

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.