Jubilerer på GFD 2017

Neste år er det 100 år siden «Glassmestrenes Landsforening» ble stiftet i Oslo. Jubileumsmarkeringen legges til Glass og Fasadedagene 2017. Torill Furulund, Berit Ness, Per Henning Graff og Harald Aase i jubileumskomitéen ønsker seg innspill til arrangementet.

Tid og sted for Glass og Fasadedagene (GFD) 2017 ble bestemt av generalforsamlingen forrige uke. Den offisielle åpningen av GFD 2017 er satt fredag 17. mars. Programmet starter torsdag 16. mars og avsluttes søndag 19. mars. 19. mars er foreningens 100-årsdag.

I mars 1917 var glassmestere fra Kristiania, Bergen, Trondheim, Stavanger, Larvik, Sandefjord og Fredrikstad samlet i Kristiania.

Formålet for møtet var å danne en landsomfattende næringsforening for glassmestere.

Det var Kristiania Glassmestergruppe som sto bak initiativet og inviterte til møtet. Møtet endte med at «Glassmestrenes Landsforening» ble konstituert 19.mars 1917 kl. 11.00 i lokalene til «Kristiania Håndverk- og Industriforening» i Oslo.

– Jubileumskomiteen har allerede startet arbeidet. Men vi ønsker oss konstruktive innspill fra medlemsbedrifter i alle kategorier. Vi vil nemlig at alle skal føle tilhørighet i bransjeforeningens historie og samtidig ha et eierskap til bransjens fremtid. Per dato kan vi presentere følgende rammer for arrangementet, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Sted

Basen for GFD 2017 vil være Hotell Bristol i Oslo. Arrangementet vil være todelt og skal både være en historisk reise gjennom vår bransjeforenings første 100 år og en tur på vei mot bransjens fremtid i Norge.

Deltakerne innkvarteres følgelig på Bristol, men komitéen vil av praktiske grunner også tilby alternativ overnatting på Thon Hotell Munch 150 meter bortenfor Bristol.

Foreløpig program

Det legges opp til bedriftsbesøk og velkjent tapaskvelden allerede torsdag 16. mars.  

Offisiell åpning av GFD 2017, med påfølgende faglig program og middag, blir fredag 17. mars. Lørdag 18. mars åpner med tilbud om aktiviteter i Oslo. Deretter blir det historisk tilbakeblikk, utstilling og generalforsamling. Dagen avsluttes med festmiddag.

Søndag 19. mars er selve bursdagen og dagen for hjemreise

– GFD 2017 vil på ingen måte ligne noen av de tidligere arrangementer. Vi har likevel tatt med noen tilbakemeldinger fra erfarne GFD-deltakere. Vi legger for eksempel til rette for at man kun trenger å være borte fra jobb én dag. Samtidig som vi selvsagt åpner for å tilby en langhelg i Oslo. Generalforsamlingen 2017 legges til lørdag for å få den historiske linken til stiftelsen i 1917, sier Graff.

Utvikling gjennom 100 år

Glass og Fasadeforeningen har røtter i Glassbransjeforbundet i Norge, Isolerglassprodusentens Forening og Norske Fasadeentreprenørers Forening. Hver for seg representerer disse foreningen milepæler i Glass og Fasadeforeningen. Foreningen er nå paraplyorganisasjon for alle dagens fagområder, håndverk, produksjon, innramming, fasade og bilglass.

– Vi skal lage en utstilling som viser fagområdenes betydning i bransjen, laugenes rolle i utviklingen av håndverket, foreningens bidrag, og til slutt ser vi inn mot fremtidens markeder og forretningsområder, sier Graff.

200 deltakere

Jubileumskomitéen har høye ambisjoner for GFD 2017.

– Vår målsetting er at vi får minst 200 deltakere. Vi jobber for å tilby to prisnivåer og et fleksibelt program. Dermed tror vi dette kommer til å bli et attraktivt arrangement. Offisielle invitasjoner sendes ut til høsten. Men det er selvfølgelig mulig å melde seg på allerede nå, sier Graff.

For spørsmål, innspill eller påmelding kan dere kontakt jubileumskomitéen.

Per Henning Graff, 915 64 455

Torill Furulund, 908 56 564

Berit Ness, 900 69 157

Harald Aase, 950 84 298