AKTUELT
Logo Det internasjonale glassåret 2022

2022 blir glassets år

FN har godkjent og proklamert 2022 som Det internasjonale glassåret. Den formelle resolusjonen ble vedtatt under FNs generalforsamling nylig. – Spennende at vi får løftet vårt materiale på denne måten, sier Bjørn Glenn Hansen.

Glassbransjen har kontinuerlig utviklet sine produkter etter samfunnets endrede behov.

I det internasjonale glassåret vil man fremme hvilken betydning glassets egenskaper og funksjoner har og vil fortsette å ha i samfunnet. Samtidig skal det rettes fokus mot glassets rolle i å skape en renere, rikere og mer bærekraftig fremtid.

For å utvikle og dele ideer til feiringen er det etablert et eget nettsted samt LinkedIn-gruppen International Year of Glass 2022.

Det er allerede lagt planer for en åpningskonferanse i Genève, samt en rekke andre internasjonale arrangementer og konferanser.

Glass og Fasadeforeningen vil på sin side følge opp med ulike markeringer nasjonalt.

– Formålet med «Det internasjonale glassåret» er på mange måter et speilbilde av hvordan vi jobber i hverdagen. Nemlig å fremme glass som et fortreffelig bygningsmateriale. Det er flott at vårt materiale løftes frem i en slik skala. Det er motiverende for oss, som starter forberedelsene allerede på Fagdagen 2021 og paviljongen «Verdens Beste Byggemateriale» på Bygg Reis Deg i oktober, sier direktør i Glass og Fasadeforeningen Bjørn Glenn Hansen.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.