AKTUELT

Per Henning Graff i læreplangruppen for glassfaget oppfordrer alle til å både lese og vurdere innholdet i skissen til ny læreplan.

– Sjekk den nye læreplanen for glassfaget

Nå ligger forslag til ny læreplan i glassfaget ute til høring. – Læreplanen skal beskrive det sentrale innholdet i glassfaget og hvilket nivå sluttkompetansen til nye fagarbeidere skal ligge på. Bransjens fagmiljøer er best til å definere dette og vi ber våre medlemsbedrifter landet rundt om å lese høringsdokumentet og gi tilbakemeldinger, sier prosjektleder Per Henning Graff.

I samarbeid med Glass og Fasadeforeningen, kom Faglig råd for bygg- og anleggsteknikk, i 2018 med en beskrivelse av det sentrale innholdet i lærefaget. Dette, sammen med føringer fra Utdanningsdirektoratet (Udir), har vært grunnlaget for læreplanen.

Læreplangruppen i Glassfaget, som har utarbeidet læreplanen, består av Mads Appelbom fra Glassmester Appelbom AS, Stig Jørgensen fra Pilkington Norge AS og Per Henning Graff fra Glass og Fasadeforeningen.

– Vi har en god faglig sammensetning i vårt utvalg og dermed gode forutsetninger for å lage utkast til læreplan. Læreplangruppen har deltatt på to samlinger i regi av Utdanningsdirektoratet. Tema der var læreplan i alle yrkesfag og vi har hatt stor nytte av å jobbe med Udir og diskutert erfaringer med de andre byggfagene. Vi mener at bredden i faget og fagets egenart er godt ivaretatt i skissen til ny læreplan. Allikevel ber vi om at bransjen deltar i kvalitetssjekken i denne høringsrunden. Administrasjonen og GFs læreplangruppe kommer selv til å nøye gå gjennom dokumentet, og vil komme med nye forslag og innspill.

– Vi ønsker nå at alle med interesse for fagutdanningen går gjennom og eksempelvis stiller seg følgende spørsmål: Er det vesentlige mangler i beskrivelsene? Er din del av faget ivaretatt? Burde noe vært gjort annerledes? spør Graff

Les om arbeidet og bakgrunnen her.

Her finner du skissen til læreplan i glassfaget.

Innspill og kommentarer til læreplanen gjøres til Udir i siste del av dokumentet.

Spørsmål om læreplanen kan rettes til:

Mads Appelbom – 47 46 49 07 – mads@appelbom.no

Stig W. Jørgensen – 41 61 57 37 – stigwjor@bbnett.no

Per Henning Graff – 91 56 44 55 – graff@gffn.no

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av roboter i glassproduksjonGlass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.