AKTUELT

Stian Weseth er daglig leder i Weseth Glass AS. Håndverkeren er blitt en som deltar hyppig på Glass og Fasadeforeningens arrangement. Foto: William Sandberg Huseby.

Fornøyde deltakere

Fire ulike faglige program, generalforsamling, valg og felles middag var rammen for GFD 2024. Fem deltakere har uttalt seg om dagen. – På GFD får man både faglig og sosialt påfyll og det er grunnen til at jeg ble med på årets arrangement, sa Stian Weseth.

Årets faglige program var delt inn i kategoriene «Fasade og Solskjerming», «Glassmester- og -montør, «Glassindustri og systeminnredning» og «Glass i bil og transportmidler». Målet med en spissing av programmet kom som følge av tilbakemeldinger fra medlemsbedriftene i forkant. Våre fem intervjuobjekter bekrefter at dette var et riktig grep og representerer de vel 170 påmeldte deltakerne.

Stian Weseth, Weseth Glass AS

Weseth Glass er en håndverksbedrift som bytter vinduer, og leverer alt fra glassrekkverk til innglassing av verandaer.

– På GFD får man både faglig påfyll samtidig som det er sosialt, og det er grunnen til at jeg ble med på årets arrangement. Jeg deltok på «Glassmester og -montør». Her var det både ny og repeterende informasjon, men totalt sett var hele det faglige programmet veldig bra.

– Har du innspill til faglige temaer for neste arrangement?

– Vi burde kanskje fått mer informasjon om energilass og fordelene med å bytte bare glasset, ikke hele vinduet med karm, sier Stian Weseth.

Christoffer Haaland Myhrer, Hurtigruta Carglass

Foto av Christoffer Haaland Myhrer

– Jeg har deltatt på det faglige segmentet Glass i bil og transportmidler. Programmet var veldig bra med noe ny informasjon, og noe man følgelig kan litt om fra før av. Det var spesielt interessant å få oppdatert informasjon om hva som skjer i forbindelse med revidering av «Retningslinjer for reparasjon og skift av bilglass». Eller er det jo greit å få med seg det som skjer i bransjen, og derfor er Hurtigruta Carglass med på årets GFD, sier Myhrer.

– Har du innspill til faglige temaer for neste arrangement?

– For oss i Hurtigruta Carglass er det jo bilglass som er mest interessant, så man kan gjerne sette av mere tid til dette, sier han.

Torgeir Molvær, Natre Vinduer AS

Foto av Torgeir Molvær

– På årets program var det mange interessante temaer, og derfor valgte jeg og en kollega å melde oss på. Jeg har jobbet i Natre i fem år, og deltar for tredje gang, så nå har det blitt en tradisjon å være med.

– Vi overvar program for «Glassmester og -montør». Der fikk vi for det meste interessante temaer og mye nyttig og bra informasjon innenfor det jeg jobber med til daglig.

– Har du innspill til faglige temaer for neste arrangement?

– Kanskje mer fokus på leverandører av glass. Natre Vinduer AS er både leverandør av glass og av vinduer, så det hadde vært interessant med temaer sett fra leverandørenes perspektiv, mener Molvær.

Ketil Bjørnbeth, Nidaros Glass og Montasje AS

Foto av Ketil Bjørnbeth

Nidaros Glass og Montasje AS er relativt fersk som medlemsbedrift og det var første gangen Bjørnbeth var med på GFD.

– Jeg deltar for å få faglig påfyll, møte nye bekjentskaper i bransjen, og få info og oppdateringer på nyheter. Jeg deltok på segmentet «Glassmester og -montør», og synes det faglige innholdet var veldig matnyttig. Det var enkelte ting som jeg ikke var klar over, som for eksempel GFs forsikringsavtaler. Disse er veldig gunstige, og vi kommer til å benytte oss av dem. I programposten «Gammelt glass er en ressurs – gjør en god avtale via NG og GF» var det matnyttig å se hele prosessen i avfallshåndtering av glass.

– Har du innspill til faglige temaer for neste arrangement?

– Nidaros Glass og Montasje AS jobber med glassmestertjenester, så all informasjon og nyheter om glass er bra. Kanskje vi kunne få litt om solskjerming også i dette segmentet, sier Ketil Bjørnbeth.

Arnfinn Pedersen, Kranstad Glassmontasje AS

Foto av Arnfinn Pedersen

Det siste året er flere montasjebedrifter meldt seg inn i foreningen. Kranstad Glassmontasje AS er et av disse.

– Vi meldte oss inn i GF i fjor, så det er første gang jeg er med på GFD. Jeg har deltatt på «Fasade og Solskjerming», og er veldig fornøyd med det faglige innholdet. Det ble tatt opp aktuelle temaer, som blant annet CE-merking av ytterdører og grensesnitt med dører, og det var kjempebra, sier Arnfinn Pedersen.

Generalforsamling

Siste programpost før den avsluttende middagen var generalforsamlingen. Det ble en rekke endringer i styresammensetningen. Brage Røikaas Sundby, Finn Sivertsen og Henning Austad er nyvalgte styremedlemmer. De erstattet Jan Remy Taaje, Per Christian Fossum og Per Arne Steffensen.
Connie Holvik fortsetter som styreleder og Martin Borg er ny nestleder.

Dette er det ny styret:

  • Connie Holvik, Holvik Glas AS, gjenvalgt som leder av styret
  • Nestleder: Martin Borg, Backe Entreprenør AS, valgt inn som nytt medlem. (2 år)

Styremedlemmer:

  • Øystein Havik, Hydro Building Systems, ikke på valg
  • Mads Appelbom, Glassmester Appelbom AS, ikke på valg
  • Connie Aas, Tønsberg Glassliperi og Speilfabrikk, ikke på valg
  • Frithjof Riis, And. L. Riis, gjenvalgt. (2 år)
  • Brage Røikaas Sundby, Noractor, valgt inn som nytt medlem. (2 år)
  • Finn Sivertsen, Lettbyggteknikk, valgt inn som nytt medlem. (2 år)
  • Henning Austad, Modum Glassindustri, valgt inn som nytt medlem. (2 år)
Foto av styremedlemmer i GF 2024

Her er det nye styret i Glass og Fasadeforeningen. Bak fra v.: Øystein Havik, Henning Austad, Martin Borg, Mads Appelbom og Frithjof Riis, Foran fra v.: Brage R. Sundby, Connie Holvik, Connie Aas og Finn Sivertsen. Foto: William Sandberg Huseby

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298