AKTUELT

Ny kunnskapsportal for arkitekter og byggherrer

Med den nye tjenesten, Schüco Knowledge, deler Schüco kunnskap om glassfasader og bygg. Innholdet skal både inspirere, og gi løsninger på det brukeren har behov for.

Speilblanke bygninger som reflekterer himmelen, speiler seg i hverandre og visker ut grensene mellom ute og inne.

Glassfasader er både elegant og moderne, og for mange selve symbolet på urbanitet.

Schüco International KG utvikler og selger systemløsninger i glass og metall for vinduer, dører og fasader til private boliger og næringsbygg. De tilbyr også service og rådgivning til markedet. Nå lanserer de kunnskapsportalen Schüco Knowledge.

– Dette er en løsningsorientert kunnskapsplattform beregnet på arkitekter og andre aktører i fasadebransjen. Innholdet skal både inspirere, og gi løsninger på det brukeren har behov for, forteller Gøran Karlsen, sier daglig leder i Schüco i en melding til vårt nyhetsrom.

Digital kunnskapsplattform

Målet med portalen er å gi arkitekter og rådgivere en digital plattform hvor de kan utveksle informasjon, råd og støtte fra den første idéen på skisseblokka og hele veien til produksjon og montering. De norske prosjektrådgiverne får støtte fra kompetente ingeniører i Schüco Norge, og spesialister fra andre avdelinger i selskapet.

– En bruker vil kunne benytte seg av ekspertise fra flere hundre medarbeidere. Her ligger det artikler, bilder og tegningsfiler til nedlasting, samt visualiseringer og videoforklaringer. Arkitekten kan også få spesialutviklede prosjektløsninger, og enkelt få kontakt med en prosjektrådgiver for kostnadsfri veiledning, sier Karlsen.

Stilige og funksjonelle fasader

En lekker glassfasade har også flere funksjonelle egenskaper, som kommer både eieren og brukeren til gode hvis den settes opp riktig. Store glassflater slipper inn mye dagslys, som reduserer energiforbruket og er positivt for helsen, trivselen og produktiviteten. På den annen side kan for mye sollys øke behovet for skjerming og ventilasjon.

Fasaden beskytter i tillegg mot vær og vind, og påvirker støynivået, brannsikkerheten og klimaet.

– Glass er et spesielt materiale som krever spesiell kunnskap, og det er mange variable faktorer og betingelser å ta hensyn til. Ofte medfører komplekse detaljer et sterkt behov for riktig kunnskap om systemene, sier Karlsen

Oppdatert og dynamisk kunnskap

Det er nødvendig med detaljert kunnskap om både mulighetene som kan løses med produktene og begrensningene i hva som kan utføres i praksis for å få et realistisk bilde av hva man kan gjøre, til hvilken pris og hvordan det kommer til å fungere i praksis. Samtidig utvikler man kontinuerlig bedre og mer fleksible materialer og designløsninger. En bred kunnskapsutveksling gjør prosessen enklere for alle, og bidrar til å redusere avviket mellom skissen og det ferdige resultatet.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av Knut Jørgen Larsen som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.