AKTUELT

Elvir Tiro og Dzemal Vesnic fra Viken Fasade AS har det travelt på jobb, men finner likevel tid til å delta på Glass og Fasadeforeningens «Kurs i glassfaget for praksiskandidater». Foto: William Sandberg-Huseby

Flere med fagbrev i fasadebransjen

Medarbeidere fra hele bransjen finner veien til «Kurs i glassfaget for praksiskandidater». – Vi ser en sterk vekst antall fagbrev hos fasadeentreprenørene. Denne gang har vi med nye fagbrevkandidater fra FasadeConsult Aluminium og Viken Fasade, sier Jonas van Zwieten Sivertsen.

Med 5 års arbeidspraksis fra glassfaget kan man gå opp til teoretisk eksamen og fagprøve som praksiskandidat. Foreningen setter opp eksamensforberedende kurs og nå er 16 kandidater i gang.

Dzemal Vesnic og Elvir Tiro fra Viken Fasade AS har startet arbeidet for med få fagbrev.

Vesnic har jobbet i 10 med å produsere fasader, før han fikk jobb som montør og serviceteknikker i Viken Fasade. Sammen med kollega Tiro har han jobbet i seks år hos Viken. Elvir Tiro er montør og bas.

– Vi ser mange fordeler med å skaffe oss fagbrev. For det første får vi et bevis på at vi kan faget, noe som gir oss muligheter for å få mer ansvar i bedriften. For det andre får vi bedre arbeidsbetingelser. Dette kurset passer oss veldig bra og gjør oss godt forberedt til eksamen. Vi setter pris på at arbeidsgiver betaler vår kursavgift, sier Dzemal og Vesnic.

God bredde

Kursdeltakerne kommer i fra selskaper som driver innenfor både glassmester/-montør, fasademontasje, systeminnredning og glassproduksjon.

– Vi opplever god pågang til våre kurs- og utdanningstilbud og en stadig større deltakelse fra segment fasade og solskjerming. Bedriftene ønsker å bygge kompetanse på alle nivåer og ha flest mulig fagarbeidere blir viktigere og viktigere.

– Men det er på ingen måte en enkel vei fram. Glassfaget er omfangsrikt, og en glassfagarbeider vil kunne jobbe i mange typer bedrifter innen håndverk og industri. Vårt kursopplegg må dermed dekke alle sider av bransjen og deltakerne må være motiverte og villige til å legge ned et betydelig arbeid før eksamen. Man må nemlig gjennomføre og bestå teoretisk eksamen før kandidatene kan melde seg opp til fagprøve, sier faglig leder i Glass og Fasadeforeningen, Jonas van Zwieten Sivertsen.

Deltakere

Foto av Kursdeltakere og lærere på «Kurs i glassfaget for praksiskandidater».

Kursdeltakere og lærere på «Kurs i glassfaget for praksiskandidater».

«Kurs i glassfaget for praksiskandidater»:

Tommy Kjus, Altiglass, Drammen Glassmesterverksted AS

Ahmed Ali, Drag Industrier AS

Jahn Kåre Haugen, Evje Glass Service

Alex Thanh Tam Tram, FasadeConsult Aluminium AS

Mads Appelbom, Glassmester A Appelbom AS

Tony Strandenes, Glassmester Kaare Nilsen AS

Amund Nicolay Thommassen, GTC Glass Christoffersen AS

Otto Karlsen, Lettbyggteknikk AS

Simona Berin, Pilkington Norge AS (Elverum)

Eirik Petlund, Pilkington Norge AS (Elverum)

Sigmund Emilsen, Pilkington Norge AS (Elverum)

Elvir Tiro, Viken Fasade AS

Dzemal Vesnic, Viken Fasade AS

Faglærer har vært Per Henning Graff, Geir Bakken og Jonas van Zwieten Sivertsen

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298