AKTUELT

Glassmester Appelboms tre nye glassfagarbeidere, sammen med prøvenemda som har vurdert fagprøvene. Fra venstre Henning Nyengen (prøvenemnd) Andrè Verban, Ola Sandsdalen, Henning Wintervold og Arne S. Hansen (prøvenemnd). Foto: Privat 

Tre nye fagbrev i glassfaget

Stadig flere bedrifter motiverer sine medarbeidere til å ta fagbrev i glassfaget. Gjennom «Fagbrev som praksiskandidat» har glassmester Appelbom i Tromsø fått tre nye medarbeidere med dokumentert fagkunnskap.

Glassmester Appelbom har spesialisert seg på glassarbeider, fasade og solskjerming. Selskapet er mesterbedrift og har kvalifisert arbeidskraft i alle ledd.

– Våre medarbeidere er bedriftens viktigste ressurs. Derfor investere vi hele tiden i kompetansehevende tiltak. Vi har mesterbrev, bygningsingeniør, tre autoriserte glassrådgivere, en fasaderådgiver og nå til sammen seks medarbeidere med fagbrev. I tillegg til fem i glassfaget har vi en tømrer med på laget. Henning Wintervold er en av disse og han har i tillegg fagbrev innenfor møbel og trevare, forteller daglig leder Andreas Appelbom.

LES OGSÅ: Kurs i glassfaget for praksiskandidater

Tre fagprøver 

Prøvenemnden for Glassfaget, ved Henning Nyengen og Arne S. Hansen gjennomførte før nyttår fagprøve for praksiskandidatene Andrè Verban, Ola Sandsdalen og Henning Wintervold. I forkant hadde alle tre bestått 5 timer teoretisk eksamen som er et krav for å kunne ta praktisk fagprøve. Fagprøven gjennomføres over fire dager med praktisk arbeid i henhold til en fastsatt læreplan. Alle kandidatene besto praktisk prøve med karakteren «Bestått meget godt».

– De gode karakterene håper og tror vi er et resultat av vår strategi. Som arbeidsgiver blir man både stolt og glad over å ha dedikerte medarbeidere i bedriften, sier Appelbom.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av kursdeltakere.Glass og Fasadeforeningen
Foto av Per Henning Graff, Ronny Andresen, Zarko Pavlovic og Jonas van Zwieten Sivertsen©Harald Aase
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298