AKTUELT

Jonathan Arnestad skal bli ekspert på bygningsglass. Derfor utdanner han seg til å bli GF Autorisert Glassrådgiver. Foto: Harald Aase

Raske karrieresteg i glassfaget

Jonathan Arnestad (33) startet som voksenlærling i glassfaget i mars 2020 og tok fagprøven i desember 2022. I juni 2024 blir han GF autorisert glassrådgiver. – Jonathan har en imponerende rask karrierevei innenfor fag og bransje, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Første samling for deltakere på Glass og Fasadeforeningen kurs for GF Autoriserte Glassrådgivere er gjennomført.

– For første gang har vi fått med oss 20 deltakere, som er ny rekord. Populariteten henger sammen med at dette er en utdanning som passer for medarbeidere i de fleste bedriftssegmentene i vår bransjeforening. Fasadeentreprenører, glassmestere, vindusprodusenter, innredningsspesialister og glassindustrien er representert. Etter denne første runden, kan vi slå fast at vi har en rekke gode kandidater med i utdanningsløpet. sier prosjektleder Per Henning Graff.

Fra fagbrev til autorisasjon

1. mars 2020 startet Jonathan Arnestad som voksenlærling* i Altiglass AS i Oslo. Fagprøven ble gjennomført allerede desember 2022. Ett år senere har han gjennomført 1. samling for kommende autoriserte glassrådgivere.

– Normalt er læretiden 4 år, men jeg fikk godkjent 15 måneders fratrekk for relevant utdanning. Derfor kunne jeg gjennomføre fagprøven allerede i desember 2022. Jeg er veldig glad for at arbeidsgiveren ga meg denne muligheten. Nå har jeg fine dager som montør i en bedrift som har mange og allsidige oppdrag. Det er givende og jeg trives. Men jeg er klar for å tilegne meg mer kunnskap, sier Arnestad.

Glass og Fasadeforeningens topputdannelse gir de som fullfører autorisasjon som «GF Autorisert Glassrådgiver» eller «GF Autorisert Fasaderådgiver». Arnestad har nå startet utdanningsløpet for å bli glassrådgiver.

– Mine fremtidsplaner er å kunne jobbe med salg og prosjektering. Forutsetningen for å lykkes er å ha tilstrekkelig faglig tyngde. Denne utdanningen på GF Arena gir meg mye og nyttig påfyll. Dessuten er det viktig å ha en arbeidsgiver i ryggen. Altiglass AS investerer i sine medarbeidere og det nyter jeg godt av nå, avslutter den kommende GF Autoriserte Glassrådgiveren.

Men han må gjennom to tredagers samlinger til, og en svært så omfattende eksamensoppgave, for godkjenningsstempel trykkes på autorisasjonen.

Mer om GF autorisasjonsprogram

Foto av deltakere på kurs for autorisering av GF Autorisert Glassrådgiver

Deltakere på Glass og Fasadeforeningens autorisasjonskurs. Bak fra v.: Rune Likværn (Modulvegger AS), Sabina Spahović (Viken Fasade AS), Kristoffer Hansen (Oskar L Hansen AS), Hans-Peter Hole (Hole Glass), Stian Hestvik (Nicopan Nord AS), Marius Ulverud (Noractor AS), Ann Charlott S. Farmen (Noractor AS), Elisabeth Evensen (Johnsen Glass Vindusfabrikk AS), Morten Lian (Nidaros Glass og Montasje AS), Thor Henning Johnsen (Johnsen Glass Vindusfabrikk AS), Per Henning Graff (Glass og Fasadeforeningen) og Bjørn Glenn Hansen (Glass og Fasadeforeningen)
Foran fra v: Jonathan Arnestad (Altiglass AS), Morten Tidemann (Altiglass AS), Morten Hagen (Natre Vinduer AS), Alen Kararic (Viken Fasade), Brage R. Sundby (Noractor AS), Ådne Austad (Modum Glassindustri AS), Kennet Andal (Holvik Glas AS), Anders Blixt (Avinor AS), Jonas van Zwieten Sivertsen (Glass og Fasadeforeningen) og Jim Haugen (Glassmester1, Asker og Bærum).
Stig Alstad (EW Glass & Plast), var ikke til stede når bildet ble tatt.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298