AKTUELT

Prosjektleder Per Henning Graff, direktør Bjørn Glenn Hansen og Faglig leder Jonas van Zwieten i Glass og Fasadeforeningen, ønsker William Sandberg-Huseby velkommen til GF Arena. Foto: Harald Aase

Lærling på GF Arena

Glass og Fasadeforeningen og bransjefellesskapet på GF Arena har fått på plass en egen lærling. William Sandberg-Huseby (19) skal blant annet jobbe med å synliggjøre glassfaget ovenfor ungdommer på vei ut i videregående skole og arbeidsliv.

Sammen med Member Media AS startet Glass og Fasadeforeningen (GF) i fjor et forsøksprosjekt med å ta inn elever fra medielinjen på Drømtorp Videregående skole i praksis.

Member Media AS driver blant annet GFs Media og kommunikasjonsavdeling. Etter åtte måneders erfaring med flere ulike praksisprosjekter i regi GF Lærlingskole, besluttet Member Media før sommerferien å søke om å bli lærebedrift.

Nå har William Sandberg-Huseby, tidligere elev ved Drømtorp Videregående skole, signert lærekontrakt.

– Member Media AS er et mindre media- og eventbyrå som på vegne av sine kunder skal nå ut til et mangfold av målgrupper, på ulike plattformer og i mange kanaler. For å bli bedre på nå ut til ungdom og unge vokse har vi valgt å skrive lærekontrakt med William Sandberg-Huseby. William skal være med å utforme innhold og utvikle distribusjonskanaler sammen med våre kunder. Samtidig skal vi tilby han et godt læremiljø og utviklingsmuligheter. Begge deler får vi til gjennom et konstruktivt samarbeid med Glass og Fasadeforeningen, sier faglig leder Therese Myklebust i Member Media AS.

– Jeg vil gjerne bruke det jeg har lært på skolen i praksis. Den smarteste måten å komme seg ut i arbeidslivet på er å ha en praksisplass. Etter å ha jobbet sammen med lærlinger i glassfaget og lærerne på GF Lærlingskole i våres, håpet jeg å få lærekontrakt. Jeg er veldig glad for å få denne muligheten. Member Media gjør mye forskjellig, og gjennom varierte arbeidsoppgaver får jeg både prøvd ut mye av det jeg har lært på skolen og prøve meg på mange nye spennende utfordringer. Jeg ser frem til å tilbringe læretiden på GF Arena, sier William.

Viktig for foreningen

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) vil det fram mot 2035 mangle nesten 100.000 fagarbeidere hvis det ikke tas kraftige grep.

– Glass og Fasadeforeningen eier Glassfaget. Vi har verdens beste byggematerialer i våre hender og GF Arena kan konkurrere med en hvilken som helst yrkesutdanningsinstitusjon. Sammen må vi kjenne besøkelsestiden og benytte disse mulighetene til å rekruttere ungdom til Glassfaget og en karriere i våre fantastiske medlemsbedrifter. William har valgt Member Media AS og GF Media og kommunikasjon som arbeidsgiver. Vi er glade og stolte over å ha ham på GF Arena og som inspirasjonskilde til lærlinger vi skal utdanne her, sier Bjørn Glenn Hansen, direktør i Glass og Fasadeforeningen.

For å legge forholdene best mulig til rette for William Sandberg-Huseby er Member Media AS blitt medlem i Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon i Oslo.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Pilkington glassfakta 2024©Pilkington
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298