AKTUELT

Greengate-anlegget til Pilkington UK i St Helens.

Bærekraftig glassproduksjon

Med store investeringer i St. Helens skal Pilkington UK sikre fremtidens produksjon av valset glass i Storbritannia. Prosjektet er et statlig finansiert prosjekt.

Pilkington UK skal flytte produksjonen fra Watson Street til anlegget i Greengate. Investeringen består i at det nå skal benyttes en ovn med større kapasitet i stedet for to ovner til produksjon av glass. Dette vil spare 15 000 tonn karbondioksidutslipp hvert år, samtidig som produksjonen av valset glass forblir i Storbritannia, skriver Pilkington i en pressemelding.

Pilkington United Kingdom Limited, som er en del av NSG Group, foretar en investering på flere millioner pund på Merseyside-anleggene, som en del av et statlig finansiert prosjekt.

Ovnen ved Greengate skal oppgraderes for å takle fortsatt produksjon av floatglass, samtidig som den tilfører det ekstra volumet som kreves for å produsere valset glass.

Prosjektet ble startet fordi Watson Street-ovnen snart når sin maksimale levetid. Fabrikken i Watson Street vil bli lagt ned og alt personalet overføres til Greengate som en del av prosjektet.

Arbeidet starter i august 2023 med planlagt oppstart av den oppgraderte linjen i august 2024. Watson Street vil fortsette å produsere til alt er flyttet og det forventes normal tilgjengelighet av glass i løpet av prosessen.

Tilskudd

Prosjektet vil dra nytte av et tilskudd på 3,7 millioner pund fra den britiske regjeringens Industrial Energy Transformation Fund (IETF).

– Dette prosjektet representerer en av de største enkeltinvesteringene vi har gjort i våre britiske anlegg på flere tiår, og vil sikre fremtidens produksjon av valset glass i Storbritannia, sier Neil Syder, administrerende direktør i Pilkington UK.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298