AKTUELT

Kranstad Glassmontasje fikk flere oppdrag da Tungtvannskjelleren på Vemork ble gravd fram. De gamle historiske elementer ble glasset inn, slik at de ble best mulig bevart. Kjelleren ble kledd med glassfasader, vinduer og gulvglass. Foto: Arnfinn Brandvold Pedersen.

Montasjebedrift med solid kompetanse

Kranstad Glassmontasje ble et aksjeselskap for et par år siden. – Nå når vi er et aksjeselskap, tenkte jeg det var greit å melde bedriften inn i Glass og Fasadeforeningen, sier daglig leder Arnfinn Brandvold Pedersen.

Tekst: Guro Waksvik

– Medlemskapet bidrar til å gi oss et seriøst stempel. Jeg vet også at foreningen kan bidra med faglig kunnskap, fortsetter Vestfoldingen.

Glassfagarbeideren fra Tønsberg har vært i bransjen fra han var 13 år gammel, og har siden opparbeidet seg solid kompetanse. Scandi Glass var store i Tønsberg på den tiden. Moren jobbet kveldsskift på isolerglassfabrikken og to av brødrene hans var også ansatt i bedriften.

– Jeg husker jeg kjørte selvgående lift. Lift som gikk av seg selv var sjelden den gangen. Hele gjengen fra sveiseavdelingen kom og så på. Jeg fikk kjeft fordi jeg nesten dro av en oljeledning, forteller Arnfinn Brandvold Pedersen.

Han var blant de første som begynte på glassfaglinjen på Kongsberg, og synes det er en spennende bransje.

– Jeg kan ikke noe annet. Men trives gjør jeg. Hvis ikke hadde jeg nok funnet på noe annet. Glass er interessant å holde på med, og det skjer mye nytt hele tiden. Men i kroner og øre ligger bransjen litt etter, slår han fast.

Mangler folk

Kranstad Glassmontasje i Tønsberg ble etablert som et enkeltpersonsforetak av Brandvold Pedersen i 1996, og har etter den tid utviklet seg til å bli et større selskap med seks ansatte.

– Jeg vil ha inn nye folk hele tiden, er i manko på to nå. Det er ikke så lett å få tak i gode fagfolk.

Han er åpen for å ta inn lærlinger, og håper det vil la seg gjøre om ikke altfor lenge. Med over 30 års erfaring i bransjen har han ofte stått for grundig opplæring av alle ansatte. Kranstad Glassmontasje samarbeider mye og ofte med H-fasader.

De fleste oppdragene er i nærområdet, men det dukker også opp prosjekter over hele landet. Nylig var vi i Alta i forbindelse med et nytt kjøpesenter, forteller Brandvold Pedersen.

Krigshistorisk monument

Etter 40 år under stein og betong ble Tungtvannskjelleren på Vemork offisielt gjenåpnet i juni i 2022.

– Vi fikk være med på å glasse inn gamle historiske elementer fra Tungtvannskjelleren, slik at de blir best mulig bevart. Kjelleren kledde vi med glassfasader, vinduer og gulvglass, slik at besøkende kan se ned i kjelleren som ble sprengt under krigen. Det ble veldig flott, og det er gøy å være med på et nasjonalt krigshistorisk prosjekt, forteller han.

Til Egenesgården i Tønsberg har bedriften bidratt med montering av glassfasade og glasstak. Glasstak- og vegger gir bakgården et åpent og luftig utrykk. Bygget på åtte etasjer sentralt i byen er sertifisert BREEAM NOR Very Good.

– H-glass hadde leveransen, og vi monterte. Det måtte kran og mannskap til for å få på plass glass i alle høyder.

Bedriften har service, sjekk og reparasjon på vinduer og dører. De leverer dørautomatikk og har kjøp og salg av rekkverk.

– Vi har også innglassinger av balkonger. Nylig var vi på Kongsvinger og skiftet rekkverk på utvendige balkonger i et større borettslag. Det var et spesielt oppdrag, sier Brandvold Pedersen.

Fakta

Kranstad Glassmontasje

Grunnlegger og daglig leder: Arnfinn Brandvold Pedersen
Styreleder: Arnfinn Brandvold Pedersen
Ansatte: 6
Fagområde: Montering av glass og fasader
Omsetning og resultater:
2021: Kr. 4.343.055, -/+ kr. 409.106,-
2022: Kr. 5.372.348,- /+ kr. 363.405, –

Siste saker fra nyhetsrommet

Glass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298