AKTUELT

Følgende deltok fysisk på Glass og Fasadeforeningens hybride oppgraderingskurs: Bak fra v.: Bjørn Glenn Hansen (kursholder Glass og Fasadeforeningen), Bjørn Arve Bjelland, Beate Solem (kursholder Glass og Fasadeforeningen) Henning Austad, Petter Wold, Martin Borg, Erik Knudsen, Bent Kråkenes, Bent Hogstad, Per Henning Graff og Hans Olav Meen Nilssen (begge kursholdere Glass og Fasadeforeningen)
Foran fra v.: Linda Lyse, Anette Østberg, Jan Øyvind Drtina, Olav Kvamme, Johan Kvamme, Are S Christoffersen og Ben-Vidar Pedersen. Foto: Harald Aase

Fikk oppgradert autorisasjon

Linda Lyse er prosjektselger i innglassings-spesialisten Lumon. – Verdien av å være autorisert rådgiver er stor. Våre kunder setter pris på at vi har dokumentert kunnskap og tilliten til vårt varemerke styrkes gjennom min autorisasjon, sier hun.

Glass og Fasadeforeningens autoriserte rådgivere må hvert 5. år gjennomgå et oppgraderingsprogram for å beholde autorisasjonen. Linda Lyse gjennomførte sitt første autorisasjonskurs i 2017 og har nå gjennomført sitt første oppgraderingskurs.

Foto av Linda Lyse

Linda Lyse fikk sin autorisasjon i 2017, og nå var det tid for å oppgradere autorisasjonen. Foto: privat

– I løpet av fem år skjer det mye innenfor vår bransje. Derfor var det fint å få en oppdatering, både med tanke på sentrale kapitler i teknisk forskrift og gjeldende lovverk for byggebransjen. Jeg føler jeg har med noe ekstra i ryggsekken i min dialog med kundene. Det gir trygghet for egen del og der er letter å argumenter for de produkter og løsninger vi tilbyr. Jeg for også en del henvendelser i forbindelse med rådgivning. Spesielt fra borettslag er det mange spørsmål knyttet til materialer og egenskaper. Denne autorisasjonen er så god og viktig at jeg har anbefalt utdanningen for alle mine kollegaer i Lumon Norge AS.

– I tråd med økt bruk av glass og økte krav til byggematerialet glass, må kompetansen økes hos de utførende i bransjen. Vi ønsker å bidra til at våre medlemsbedrifter leverer både kvalitet og kompetanse på et høyt nivå til sine kunder. Derfor har vi, gjennom vårt nye kurs og utdanningssenter, et tydelig fokus på å øke kvaliteten i alle ledd i bransjen. Kunnskap og kompetanse er derfor en forutsetning for at vår bransje kan levere økonomiske, trygge og varige løsninger. Lovverkets og samfunnets krav til miljø, gjenvinning og redusert bruk av naturressurser, er det også viktig at vi er oppdaterte på. Som bransjeorganisasjon er det derfor både hyggelig og viktig å oppleve kursdeltakernes faglige engasjement og entusiasme underveis i kurset, sier Graff.

I tillegg til Linda Lyse gjennomførte følgende oppgraderingskurset:

 • Johan Kvamme (Ambulerende Glassmester Kvamme AS)
 • Olav Kvamme (Ambulerende Glassmester Kvamme AS)
 • Martin Borg (Backe Entreprenør)
 • Petter Wold (Altiglass AS)
 • Anders Tvetene (Glassfabrikken AS)
 • Bent Hogstad (Kongsberg Glasservice AS)
 • Henning Austad (Modum Glassindustri)
 • Morten Mitchell (Nenset Glassverksted AS)
 • Are S Christoffersen (GT Christoffersen Glass AS)
 • Bent Kråkenes (Nordvestvinduet AS)
 • Anette Østberg (Profilteam AS)
 • Erik Knudsen (Riis Glass & Fasade AS)
 • Ben-Vidar Pedersen (Schüco International KG)
 • Bjørn Arve Bjelland (Si-glass AS)
 • Jan Øyvind Drtina (Tønsberg Glassliperi & Speilfabrikk AS)
 • Jon Erik Pedersen (Veranda AS)

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298