AKTUELT
Foto av Morten Sandvig, Arve Haugsand, Vemund Kvilhaug, Phillip Haugsand, Stein Tore Myrvold og Stein Blem Sørensen

Morten Sandvig, Arve Haugsand, Vemund Kvilhaug, Phillip Haugsand, Stein Tore Myrvold og Stein Blem Sørensen fra Ås Glassmesterforretning deltok på kurs hos Nordmarkens Fasader AB. Foto: Harald Aase

Svenskene holdt kurs i Norge

Nordmarkens Fasader AB inviterte til montasjekurs for sine norske og svenske kunder.

– Glassbransjen er i stadig utvikling og byggekravene blir stadig strengere. Derfor ønsker vi at våre kunder skal være best mulig rustet for å montere våre produkter. Nå har vi hatt 90 deltakere inne på montasjekurs, sier daglig leder Jonas Nilsson.

Det svenske selskapet har fabrikk i Töcksfors og salgskontorer i Karlstad og Askim (norsk datterselskap).

På fabrikken produseres ferdige dører, vinduer og fasadepartier. Kjøperne er fasadeentreprenører, glassmester og andre montasjevirksomheter.

Foto av Emelie Andersson

Emelie Andersson ønsket på vegne av Nordmarkens Fasader AB velkommen til montasjekurs. Foto: Harald Aase

Nordmarkens Fasader AB har gjennom flere år tilbudt produkt- og montasjekurs knyttet til enten glass, fasade, dører og vinduer, eller lås og beslag.

Programmet og undervisningen ble utarbeidet sammen med system- og komponentleverandørene Sapa, Vental AS, AB Martin G. Andersson og AXS Nordic.

Foto av Fredrik Lohne

Fredrik Lohne er ny i Vental AS dette året. Han holdt et faglig innlegg om solskjerming. Foto: Harald Aase

Kursholdernes hovedmål er at kursdeltakerne skal bli kjent med funksjoner, monteringsprinsipper, og dokumentasjon. Branndører er et produkt det legges spesielt vekt på.

Alle brannprodukter som kommer ut av fabrikken i Töcksfors er enten godkjent gjennom den svenske sertifiseringsordningen «P-Merke» eller via CE-merking. Det er RISE Research Institutes of Sweden AB som forvalter sertifiseringen «P-Merke», som også er gyldig i Norge.

For at ei branndør skal opprettholde kravene i sin sertifisering etter montering i bygg, må montørene være kvalifisert. Det skal de bli etter å ha deltatt på dette kurset.

Nyttig kurs

Ås Glassmesterforretning ble etablert i 1953 og er en tradisjonsrik håndverksbedrift lokalisert i Vestby i Viken.

Bedriften levere glassmestertjenester og bilglassbytte og reparasjon av steinsprut. Flere og flere av deres sluttkunder i boligmarkedet skal ha vinduer, dører og skyvedører i aluminium. Men også mindre jobber i bedriftsmarkedet utføres.

– Vi har egentlig holdt på med aluminium helt siden 1980. Fra 2018 ble Nordmarkens Fasader vår leverandør og vi deltok med to man på kurs den gang. Men nå er det sånn at sertifiseringen for montører er personlig. Altså må alle våre medarbeidere som skal monterer disse produktene gjennomgå et slikt kurs. Derfor deltok vi med fem mann denne gang. Vi hadde alle behov for å lære litt, sier daglig leder Arve Haugsand.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Roar Bjørnstadhaugen©Harald Aase / Member Media
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298