AKTUELT

Ronny Eidsvik (KAM), Terje Bøe (Adm. Dir) og Marianne Slettedal (KAM)i Spilka. Foto: Spilka

Spilka Industri og Norgesvinduet inngår utvidet samarbeid

Spilka Industri og Norgesvinduet har hatt et langvarig samarbeid som strekker seg tilbake til 1959. Nå utvides dette samarbeidet, og Spilka leverer nå også aluminiumsbekledning til Norgesvinduets produkter.

Aluminiumsbekledningen legges over treverket på utsiden av vinduet og beskytter det mot eksterne faktorer. Dette gir et mer robust vindu som er optimalt rustet for å tåle vær, vind og annen slitasje uten at en ofrer den lune og gode følelsen av treverk inne i boligen, skriver Spilka i en pressemelding.

– Spilka og Norgesvinduet har hatt et godt og langt samarbeid, og vi er svært glade for at vi nå utvider dette samarbeidet til å også gjelde aluminiumsbekledning, sier Terje Bøe som er Adm. Dir. i Spilka Industri.

Mindre vedlikehold

– Aluminiumsbekledning er en svært god løsning for å redusere vedlikeholdskostnaden på vinduer, samtidig som den forbedrer bærekraftprofilen gjennom vesentlig økt levetid på produktene. Avtalen befester Spilka sin rolle som ledende leverandør av aluminiumsbekledning, og vi ser frem mot et langsiktig samarbeid med Norgesvinduet, avslutter Terje Bøe.

Foto av aluminiumsbekledning

Aluminiumsbekledning. Foto: Spilka

– Vi har jobbet med Spilka i mange tiår og har opplevd dette samarbeidet som svært godt. Det var derfor naturlig å ta samarbeidet inn i en ny fase der vi også samarbeider om leveranser av aluminiumsbekledning, forteller Hans-Roger Starheim som er daglig leder hos Norgesvinduet Bjørlo.

– Vi forventer en økende etterspørsel på disse produktløsningene fremover, siden vi vet at markedet etterspør produkter som krever lite vedlikehold og som er mer bærekraftige.

Stian Arntsberg som er Adm. Dir. i Norgesvinduet Svenningdal, er også svært fornøyd med å ha fått avtalen i havn.

– Vi har erfart Spilka som en kvalitetsleverandør over lang tid og ser frem til et utvidet samarbeid. Aluminiumsbekledning er et svært viktig produkt i vår satsning mot mer bærekraftige vinduer, og da er det viktig med gode samarbeidspartnere, sier Arntsberg.

Om AS Spilka Industri

 • AS Spilka Industri ble etablert i 1933, og er en av verdens ledende leverandører av systemløsninger for produksjon av utadslående vinduer.  Bedriften er lokalisert på Emblem i Ålesund kommune, har 70 ansatte og en vesentlig andel av produksjonen går til eksport.
 • AS Spilka Industri omsatte for 130 mNOK i 2021 og har satt seg betydelige vekstmål for de kommende årene. Et ledd i denne strategien er etableringen av datterselskapet Spilka Building Solutions AS, som utvikler smarte og bærekraftige byggesystem for byggebransjen. Første satsning er en ny løsning for fasademarkedet i Norge og etter hvert også mot utvalgte eksportmarkeder. Det er ambisiøse vekstplaner for selskapet.

Om Norgesvinduet

 • Det er to produsenter av Norgesvinduet. Samlet sett omsetter selskapene for omkring 450 MNOK i det norske markedet.
 • Begge bedriftene har sertifiserte kvalitetssikringssystemer i samsvar med ISO 9001:2008 og ble i 2004 som første vindusprodusent i Norge miljøsertifisert i henhold til NS-EN ISO 14001:2004.

NORGESVINDUET Bjørlo

 • Norgesvinduet Bjørlo AS ble etablert i 1918.
 • Grunnleggerne var brødrene Knut og Hans Bjørlo som begynte med produksjon av ski og kjelker.
 • I 1959 gikk bedriften over til produksjon av Husmorvinduet på lisens.
 • Siden 1991 har fabrikken utviklet og produsert Norgesvinduet.

NORGESVINDUET Svenningdal

 • Norgesvinduet Svenningdal AS ble etablert i 1918.
 • Grunnleggeren var Johan Lund Arntsberg som begynte med produksjon av møbler, dører og vinduer.
 • I 1971 gikk bedriften over til produksjon av Husmorvinduet på lisens.
 • Siden 1991 har fabrikken utviklet og produsert Norgesvinduet.

Siste saker fra nyhetsrommet

Glass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298