AKTUELT

Pilkington Botanical™ lansert for å øke veksten i drivhusene

NSG Group lanserer et nytt utvalg glassprodukter med fokus spesielt på vekst og drivhusmarkedet.

Den nye Pilkington Botanical™ serien består av glassbaserte løsninger som tar sikte på å øke plantenes trivsel og vekst i veksthuset, skriver Pilkington i en pressemelding.

Serien tilbyr egenskapene til Pilkington Optifloat™ og Pilkington Optiwhite™ sammen med innovative slitesterke belagte glass.

Optimalisering av lyset som kommer inn i drivhuset er høyt prioritert for å makse produksjonen av frukt og grønt.

Pilkington Botanical™ serien tilbyr produkter som bevarer eller til og med øker tilførselen av lys. For å evaluere og optimere lysforholdene er det viktig å ta hensyn til både direkte lys og lys fra ulike vinkler.

NSG Group fokuserer på å opprettholde en høy såkalt hemisfærisk transmisjon (et mer nøyaktig mål på fotosyntetisk aktivt lys som passerer gjennom glasset) for alle produktene i Pilkington Botanical™-serien.

Mange glassløsninger

Pilkington Botanical™-serien inneholder et bredt utvalg glassløsninger for å beskytte og forbedre vekstforhold og avling.

Glassene kan herdes, lamineres og bøyes. Pilkington Optifloat™ Clear har lystransmisjon på 91%, men dette kan økes ytterligere ved å velge Pilkington Optiwhite™, ekstra klart glass.

Man kan også velge å benytte Pilkington HortiGrow™-serien som har holdbare lavreflekterende belegg på en eller begge sider av glasset for å øke lystransmisjonen opp til 98%.

Ytterligere funksjonalitet som lysspredning og belegg som sikrer at glasset forblir renere lenger kan også legges til.

Belegg og overflater kan finjusteres basert på spesifikke krav. Naturens mangfold av vekster, planter og avlinger samt varierende klima betyr at alle løsninger må tilpasses eventuelle behov.

Siste saker fra nyhetsrommet

Glass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298