AKTUELT

Glass og Fasadeforeningen inviterer lærlinger til GF Lærlingskole.

Nytt kull med lærlinger inviteres til GF Lærlingskole

Samtlige lærlinger i første kull på Glass og Fasadeforeningens Lærlingskole besto eksamen. – Vi er stolte av resultatene, som bekrefter at vi tok et riktig valg med å etablere dette skoletilbudet. Nytt kull med lærlinger til oppstart i januar, har søknadsfrist 15. desember, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Den nye «GF Lærlingskole i glassfaget» ble etablert og fikk ny form i desember 2019, med oppstart på kull 1 i januar 2020. De avsluttet GF Lærlingskole med eksamen i desember 2020. Kull nummer 2 har sin eksamen kommende sommer. Samtidig inviteres nå et nytt kull inn i januar 2022.

– Vårt mål var å gjennomføre avsluttende eksamen i desember hvert år. Pandemien forsinket dessverre undervisningen av kull 2. Dermed får vi et tett program for lærlinger i glassfaget det kommende året. Første halvår kjører vi da både avslutning av kull 2 og oppstart kull 3. Vi vil med dette altså minne om at fristen for å søke om ny plass er 15. desember 2021, forklarer Graff.

Godt faglig påfyll

GF Lærlingskole har som formål å forberede lærlingene både til teoretisk eksamen og den praktiske fagprøven.

– Det er viktig for oss å understreke det unike med vårt tilbud. Man kan ta teoretisk eksamen som privatist i alle fylker. Glassfagets bredde krever at kandidater kjenner alle fagområdene. Kun GF Lærlingskole kan tilby praktisk opplæring, i alt fra bytte av frontruter til glassproduksjon, parallelt med at vi gir teoretisk opplæring. Alle arbeidsgivere som har lærling eller ønsker seg lærling, bør merke seg dette. Husk også på at økt kompetanse fører til økt motivasjon og interesse for faget, sier Graff.

Nye lokaler

Utdanningen foregår foreløpig ved Opplæringskontoret for Håndverksfag i Vestfold (OKH Vestfold). Kvams Glass AS stiller velvillig sine lokaler til disposisjon for den praktiske delen av undervisningen.

– Fra mars vil utdanningstilbudet bli gitt på Glass og Fasadeforeningens nye kurs- og kompetansesenter i Nordre Follo kommune, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Fakta

I samarbeid med Opplæringskontoret for Håndverksfag i Vestfold (OKH Vestfold) og Opplæringskontor for bygg- og anleggsteknikk Rogaland AS (Byggopp Rogaland) etablerte Glass og Fasadeforeningen GF Lærlingskole i desember 2019.

Nå er det OKH Vestfold og foreningen som samarbeider om driften. Opplæringskontoret bidrar med lærlinger til «GF Lærlingskole».

Foreningen på sin side har det faglige ansvaret for både teoretisk og praktisk undervisning. Per Henning Graff er fagansvarlig og prosjektleder. Arne S. Hansen er engasjert som faglærer. Beate Solem sørger for den administrative og tekniske tilretteleggingen.

Søknadsfristen for GF Lærlingskole 2022 er 15. desember.

Her kan du leser mer om GF Lærlingskole 2022

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.