AKTUELT

Vegar Strand, daglig leder i Apollotech (til venstre) og Simen Sagstuen daglig leder i Sagstuen og styreleder i Apollotech (til høyre). Foto: Privat

POWER i alle flater – Sagstuen lanserer Apollotech

Sagstuen AS sin vei inn i det grønne skiftet startet med lanseringen av glassrekkverket Powerrail. Selskapet Apollotech AS ble etablert som datterselskap for å drive satsningen innen fornybar energi videre. – Nå utvikler vi bygningsintegrerte solceller (BIPV) for alle typer bygg- og anleggsprosjekter, sier daglig leder Vegar Strand i Apollotech AS.

Våren 2018 lanserte Sagstuen AS Powerrail. Etter å ha levert glassrekkverk med integrerte solcelleglass til Orkla House på Skøyen har tiden blitt benyttet til å fokusere på produktutvikling, opprette et eget datterselskap, og strukturere satsingen i ny organisasjon.

Teknologien blir nå tilgjengelig i Powerrail, glassfasader, enkeltstående vinduer, baldakiner og spesialkonstruksjoner som for eksempel støyskjerming til motorveier.

Vegar Strand er nyansatt daglig leder.

– Partnerskapet mellom Sagstuen AS og Apollotech AS gjør oss i stand til å kunne prosjektere og levere komplette fasader, i tillegg til tradisjonelle solcelletakanlegg. Samarbeidet gir oss et tydelige konkurransefortrinn i kampen om oppdragene, hvor vi som en samlet enhet leverer innenfor flere forskjellige fagfelt. Vi har i tillegg et samarbeid med Ingeniør Ivar Pettersen AS, for nødvendig installasjon. Forespørslene kommer hyppig og vi har senest denne uken levert tilbud på glassfasader med integrerte solceller, sier Strand.

LES OGSÅ: Orkla-bygget «krones» med solcellerekkverket POWERRAIL

Lansering 4. januar

Vegar Strand vil jobbe fra Sagstuens lokaler på Gjøvik.

– Men vi vil også være på plass i Oslo. Apollotech har nettopp ansatt Eivind Bachmann som technical manager. Han er sivilingeniør innenfor miljøfysikk og fornybar energi og begynner 4. januar 2021. Gjennom et sømløst samarbeid med hele Sagstuen-organisasjonen har vi et nær komplett team for oppstarten, og vi ønsker å være den største og beste leverandører av BIPV-løsninger i Norge. Våre kunder skal få en nærmere presentasjon under vår offisielle nylansering 4. januar, i tillegg til at vi lanserer apollotech.no i disse dager, sier Strand.

Foto av Eivind Bachmann

Eivind Bachmann, technical manager i Apollotech. Foto: Privat

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.