AKTUELT
Foto fra montasjekurs hos Nordmarkens fasader

Ole Marcus Langsholt, Fredrik Carlsson, Daniel Thuresson, Kim Jarnbjo, Andreas Frylemo og Dale Frylemo var fornøyde kursdeltakere hos Jonas Nilsson og Nordmarkens Fasader AB. Foto: Harald Aase.

Langsholt på kurs i Töcksfors

Nordmarkens Fasader AB produserer aluminiumsfasader, -dører og -vinduer til både det svenske og norske markedet. Langsholt Glass Service er en av de norske kundene. – Vi er opptatt av å pleie våre kundeforhold ved å tilby opplæring fra egen og leverandørers kompetansebase, sier daglig leder Jonas Nilsson.

Nordmarkens Fasader AB har tidligere tilbudt produkt- og montasjekurs knyttet til enten glass, fasade, dører og vinduer, eller lås og beslag. Denne gang skrudde Nilssons kollegaer Emelie Andersson og Gunn Weiby et mer omfattende opplegg og inviterte 10 kunder, med til sammen 30 kursdeltakere, til kurs som dekket hele produktspekteret.

Vertskapet har trommet sammen et opplegg med omvisning og demonstrasjoner i fabrikken, og foredrag ved leverandørene Sapa, CG Glass og AXS Nordic. Leverandørene ga nyttige tips om montering, og oppdaterte deltakerne på produktnyheter.

Nyttige kurs

Et av selskapene som alltid benytter seg av kurstilbudene til Nordmarkens Fasader AB er Langsholt Glass Service i Sarpsborg.

– Det er svært nyttig å delta på disse kursene. Vi har med fem montører i dag, og kurset bidrar til at medarbeiderne får en bedre produkt- og funksjonsforståelse. Dermed sikrer vi en kvalitativt bedre leveranse til våre kunder. For bedriftens del får vi samtidig muligheten til å pleie det sosiale miljøet. Kursopplegget inkluderer nemlig også en sosial sammenkomst på kvelden, sier Ole Marcus Langsholt, styreleder i Langsholt Glass Service AS.

Nordmarkens Fasader AB har sin opprinnelse i det norske selskapet Noractor AS. Johnny Nyengen startet Noractor i Töcksfors og Sørumsand på 1980-tallet. Produksjonen foregikk i Sverige, mens montasjen ble utført av den norske avdelingen.

Anders Lindgren var den gang plassjef hos selskapets avdeling i Töcksfors. Da Noractor AS trakk seg ut i 1991, startet Lindgren Nordmarkens Fasader AB.

I dag leverer altså det svenske selskapet, som ledes av Jonas Nilsson, produkter til flere norske glassmestere og fasadeentreprenører. Noractor AS er den største kunden.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298