AKTUELT

Siste frist for glassmesterstudenter

Siden 2016 har Glass og Fasadeforeningen og bransjeforeningene i BNL tilbudt et utdanningsløp for fagarbeidere som ønsker å ta mesterbrev. Nytt kull har oppstart neste uke. – Fristen for glassfagarbeidere som vil ta mesterbrevutdanning er utvidet, sier Per Henning Graff.

BLIMESTER er en skole som ble etablert av Glass og Fasadeforeningen og 8 andre landsomfattende bransjeforeninger tilknyttet Byggenæringens Landsforening (BNL) i 2016. Etter avtale med Mesterbrevnemnda, tilbyr BLIMESTER mesterbrevutdanning til fremtidige håndverksmestere i alle byggfag over hele landet.

– Fristen for å melde seg på er utvidet til onsdag 21. august. Per i dag er det 52 søkere som vurderes og dermed er det plass til noen flere. Vi vil anbefale alle som vurdere å skaffe seg mesterbrev om å gripe sjansen nå, sier Per Henning Graff i Glass og Fasadeforeningen.

Studiene går over til sammen tre semester og hvert av disse inneholder tre helgesamlinger og to til tre webinarer. Utdanningen er oppgavedrevet og studentene får tilgang til digitale læremidler på egen læringsplattform. Eksamen består av en prosjektoppgave og en muntlig høring som avslutter studiene.

Her kan du lese mer om utdanningen

– Vårt opplegg er godt tilrettelagt for at studentene skal kunne kombinere utdanningen med fulltidsjobb. Eksamensresultatene dokumentere også dette. Det siste kullet hos BLIMESTER blir uteksaminert i juni 2019. Av de totalt 175 som så langt har fullført mesterutdanning i regi av BLIMESTER er det 75 % som består eksamen. Vi håper og tror at vi kan få med 60 studenter til neste oppstart i august, sier Atle Engholm, daglig leder i BLIMESTER.

Her kan du søke om opptak

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.