AKTUELT

Ny og oppdatert versjon av Pilkingtons Glassfakta har blitt lansert.

Ny Glassfakta fra Pilkington

Pilkington har lansert den niende utgaven av «Glassfakta», et praktisk hjelpemiddel der man finner alle viktige fakta om bygningsglass.

Håndboken inneholder all fakta som kreves for å velge rett produkt, uansett om glasset skal være en del av en bygning med avansert arkitektur, utgjøre et vindu i et bolighus, et glasselement, inngå som en del av interiøret eller ha en viktig funksjon i et industribygg.

Årets nyheter

I Glassfakta vil finner man informasjon om et stort antall glasstyper innen områdene energisparing, solbeskyttelse, brannvernglass, støyreduksjon, selvrensende glass og sikkerhet -og sikringsglass.

Det finnes  også informasjon om produkter i kategoriene dekorglass, glass-systemer og spesialglass.

I 2021-utgaven er det nyheter som berører glass innen funksjonsområdene helse og hygiene og solenergi.

Nytt av året er også et inspirasjons-kapittel med bilder og informasjon om hvordan glassene kan benyttes i forskjellige segmenter.

Nyttig oppslagsverk

Per Henning Graff i Glass og Fasadeforeningen sier følgende om Glassfakta:

– Flott med en ny utgave av Glassfakta, ettersom det skjer så mye nytt i bransjen hele tiden. Jeg bruker Glassfakta i min daglige jobb, spesielt i undervisning av arkitektstudenter og lærlinger i glassmesterfaget. Innholdet er skrevet på en oversiktlig måte som er lett å lese og å forstå. Samtidig får man fram alle de funksjonene som moderne glass har.

Det har vist seg at det som var tenkt som et hjelpemiddel for arkitekter og prosjektledere i bygge bransjen også fungerer som en veileder for glassindustriens ulike aktører og som undervisningsmateriell ved universiteter og høyskoler.

Pilkington Glassfakta har fått stor anerkjennelse blant studentene, da katalogen gir en veldig godt overblikk over glass i bygninger og er et utmerket utgangspunkt for videre studier av bygging med glass i ny og gammel arkitektur.

– Vi får regelmessige tilbakemeldinger om at Pilkington Glassfakta er et godt brukt og populært oppslagsverk for våre kunder, arkitekter, entreprenører, konsulenter og til og med våre konkurrenter, sier Anett Karlsson, TAS Manager Scandinavia.

Fakta:

  • Pilkington Glassfakta 2021 kan bestilles på mail: elverum@no.nsg.com
  • Pilkington Glassfakta 2021 kan leses eller lastes ned som PDF versjonen her

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.