Glassmester får varer på dagen

Som følge av sin regionale satsing åpnet Sørbø Industribeslag AS i går sin nye avdeling i Oslo. Etableringen skal gi bedriften et nytt løft, spesielt mot glass- og fasademarkedet. – Åpningen av denne proffbutikken er bra for oss, sier glassmester Bjørn Furulund.

Sørbø Industribeslag har lenge satset regionalt mot Trøndelag og Rogaland. Oslo har derimot vært et mer perifert marked. Med etablering av den nye proffbutikken i Oslo åpner det seg nye muligheter i hele håndverksmarkedet. Glassrådgiver Jan Frode Hagen vil imidlertid åpne dørene spesielt for glassmestere og -montører.

Glassmester Knut Furulund AS på Lambertseter i Oslo er en tradisjonsbærer i glassfaget. Selskapet har stabil arbeidskraft med solid fagkunnskap og satser mot kunder som vil ha det lille ekstra, og gjerne betaler for det.

Bjørn Furulund og Jon Inge Skaarer hadde tatt veien til åpningen av den nye proffbutikken i Tvetenveien. Kollegaene har ansvaret for den praktiske driften av glassmesterbedriften med åtte ansatte.

– Vi imøteser denne nye butikken. I den daglige driften er vi avhengig av å få rask tilgang til lagervarer. Utvalget her er stort og vi opplever at det er kvalitetsvarer som tilbys. Det er heller ingen ulempe at folk i butikken har fag- og bransjeerfaring, sier Furulund og Skaarer.

For et drøyt år siden ble B. Sørbø AS og Industribeslag AS til Sørbø Industribeslag AS. Fusjonen var et middel på veien mot satsingen i glass- og fasademarkedet.

Som et ledd i fremstøtet på Østlandet er Jan Frode Hagen fra Pilkington nylig ansatt. Hagen er autorisert glassrådgiver med lang og bred erfaring fra bransjen, blant annet med montasje, byggeledelse og rådgivning.

Hagen og Sørbø Industribeslag tar i mot kunder til omvisning og utstilling i de nye lokalene i Tvetenveien i Oslo tirsdag, onsdag og torsdag denne uken.

– Vi er glade for at våre leverandører av lim og fugemasse, beslag og rekkverk er tilstede. Sammen viser vi frem vårt brede sortiment, sier Jan Frode Hagen.