– Som GF-medlemmer kommer vi tettere på markedet

Med et medlemskap i GF har det internasjonale selskapet WindowMaster tatt et viktig skritt for å styrke sin posisjon i Norge.

WindowMaster leverer bærekraftige inneklimaløsninger til stort sett alle bygningstyper basert på naturens egne krefter, kalt naturlig ventilasjon. I tillegg har de mange års erfaring innenfor brannventilasjon. I 2015 foretok de et oppkjøp av sin daværende forhandler i Norge, Building System Integrator (BSI), for å få på plass en norsk salgsorganisasjon.

Norge er et av landene i Nord-Europa som investerer mest i grønne og bærekraftige løsninger, og er derfor et spesielt interessant marked for WindowMaster.

– Vi vil bruke medlemskapet i Glass og Fasadeforeningen til å holde oss oppdatert på utviklingen i det norske markedet, i tillegg til å komme tettere på fasadeentreprenørene i ulike nettverksarrangementer, sier salgsansvarlig Jens L. Mathiasen.

– Spesielt innenfor normer og standarder, og beregninger av brannventilasjon kan foreningen være en faglig ressurs for oss. I tillegg ser vi frem til å lære mer om hvilke vindusprofiler det norske markedet foretrekker. Dessuten vil GFs kommunikasjonskanaler være viktige for å kunne informere om produktutvikling og nyheter, fortsetter han.

Resten av teamet i Norge består av prosjektleder Erik Berge og teknisk konsulent Simen Gustavsson. De vil også ha med seg Astrid Didriksen som salgsassistent selv om hun vil operere fra Danmark.

WindowMastet har 135 ansatte fordelt i Danmark, Tyskland, England, Sveits, Norge og USA, samt et bredt nettverk av sertifiserte partnere over hele verden. Produksjon og lager er lokalisert i Tyskland, mens produktutvikling, markedsføring, NV Consulting og service styres fra Danmark.

– Vi bruker sertifiserte service partnere i Norge på mange service- og montasjeoppgaver, mens «remote support service» foregår fra Larvik. Dette er tidsbesparende, og gir et mindre C02-avtrykk. Lokal tilstedeværelse og handel direkte med produsenten gir fasadekundene, hovedentreprenører og øvrige kunder trygghet under prosjekt gjennomføring, leveranse og samarbeid, sier Jens L. Mathiasen.