Fagseminar for høyere kvalitet i fasaden

Sammen R. Daaland AS og Straumsheim Glass og Fasade AS, arrangerer Schüco frokostseminarer om prosjektering av glassfasader, vinduer og dører. Målgruppen på seminarene i Trondheim og Ålesund er arkitekter og prosjekterende.

Schüco sender noen av sine mest erfarne rådgivere, Thomas Aasen, Jardar Kilsti Nordeng og Håkon Eggestad, for å formidle sin kunnskap og gi viktige råd for god prosjektering av glassfasader, vinduer og dører, skriver Schüco i en melding til glassportal.no.

Torsdag den 1. november treffes arkitekter og andre aktører fra byggebransjen i Trøndelag på Scandic Nidelven. Thomas Aasen og Jardar Kilsti Nordeng vil formidle kunnskap om bygningsfysikk, material og miljø, fasadetyper og produktnyheter. Målet er å gi deltakeren informasjon som bidrar til at de mer effektivt skal kunne oppnå optimale løsninger samt unngå uheldige detaljer i sine bygg.

Den 13. desember arrangeres det samme frokostseminaret på Hotell Brosundet i Ålesund. Da er det Jardar Kilsti Nordeng og teknisk sjef Håkon Eggestad som holder kurset.

– Vi ser at glassfasader, vinduer og dører blir en viktigere og viktigere del av byggeprosjektene. Ikke bare i nybygg, men også i rehabiliteringsprosjekter. Vi ønsker å øke kunnskapen hos arkitekter og byggherrer slik at man på et tidligere tidspunkt i prosessen kan gjøre gode konstruktive valg av løsninger, sier glass- og fasaderådgiver Jardar Kilsti Nordeng.

Et viktig tema på frokostseminarene er bygningsfysikk.

– Jeg tror den største utfordringen er det ensidige fokuset på U-verdier, hvor man har en tendens til å glemme temperaturforløp og spesielt overflatetemperatur på innsiden av bygningselementene. Derfor retter vi fokuset mot dette temaet, sier teknisk sjef i Schüco, Håkon Eggestad. 

Et nært samarbeid med den lokale produsenten er viktig

I Trondheim samarbeider Schüco med R. Daaland AS, en tradisjonsrik og erfaren fasadeentreprenør. I Ålesund er det Straumsheim Glass og Fasade AS som er samarbeidspartner.

Thomas Aasen mener samarbeidet mellom Schüco og de lokale partnerne har stor betydning i et slikt arrangement.

– Sammen med våre partnere skapes det ferdige produktet. Vi leverer «råmateriale» i form av komplette, dokumenterte løsninger samt rådgivning. Våre lokale partnere deltar i prosjekteringsfasen, de skaper det ferdige produktet i sitt verksted og sørger for korrekt montasje på byggeplass. Med sin lokale forankring vil de også være en naturlig partner for senere service og vedlikehold, sier han.

– Vi ønsker å samle aktører i vår region for å gi mer informasjon om vårt fagfelt. Vi ser det som viktig å benytte seg av Schüco sin kompetanse og få et godt faglig program utover det å profilere oss selv som samarbeidspartner i Trondheim og omegn, sier daglig leder i R. Daaland AS, Jannicken Kristoffersen.