Glasstec 2018: En fremtid med glass

Tradisjonen tro inviterer Glass og Fasadeforeningen og Expert Reiser AS til bransjetur til Glasstec 22. – 24. oktober. Messen i Düsseldorf viser frem et nesten ubegrenset utvalg av glassmuligheter og emner på tvers av fagområdene, alt fra bil til forbruker, fra bygg til interiør.
– Vi gjør oppmerksom på at vi allerede har solgt en tredel av plassene, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Glasstec gir deg fremtidens trender og arrangementet er verdens ledende møteplass og utstillingsvindu for teknisk utvikling innenfor:

  • Glassproduksjon og -bearbeiding, og produksjonsteknologi
  • Solproduksjonsteknologi, -komponenter og løsninger
  • Multifunksjonell fasadeteknologi
  • Bilglass
  • Håndverk og design
  • Verktøy, reservedeler og slitasje deler

– Det er ingen andre faglige møteplasser som viser potensialet til vårt høyteknologiske materiale på en så omfattende måte. Messen gir et unikt utvalg av tilbud som omhandler hele glassverdikjeden, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Glassprodukter i alle formater og fasonger
Etterspørselen etter isolerglass og sikkerhetsglass i storformat er økende. Norske og europeiske produsenter leverer gjerne isolerglass i format helt opp til 5 x 2,7 meter. Besøker man den tyske isolerglassprodusenten Sedaks stand får man likevel et litt annet perspektiv på dimensjoner. Sedak tar snart i bruk en helt ny produksjonslinje fra Lisec som vil kunne produsere 3-lags isolerglass i størrelser opp til 3,2 x 15 meter, med en konstruksjon som kan bli opptil 102 millimeter tykk.
Vi har tidligere sett slike glassformater i bruk, men det er først nå storformatet blir tilgjengelig fra produsent i Europa.
Man kan også oppleve multifunksjonelle glass som innfrir krav til estetikk, design, energieffektivitet, funksjonalitet, komfort og konstruksjon. På messen får vi se tynne buede og bøyde glass, glass med avansert trykk, glass som kan dimmes, alt selvsagt i store formater.

Fremtiden
«Glass technology live» er Glasstec og den internasjonale glassindustriens fremtidsarena. Her presenteres moderne løsninger og fremtidige glassapplikasjoner som gir inspirasjon til funksjonalitet og estetikk. Årets fire hovedtemaer er interaktive fasader, strukturelt glass, i form av blant annet ultra tynt glass på rull, energi og ytelse og ny teknologi.
Mer enn 70% av utstillingen på «glass technology live» består av prototyper, prosjekter fra universitetsforskning, eksperimentelle konsepter eller prisvinnende prosjekter fra studentkonkurranser.

«Håndverk live»
En stor del av Glasstec handler om håndverk, både i form av produkter, utstyr, og utførelse. Messen har utviklet showet «Handwerk Live» som denne gang har tema måling og kontroll av glass. Det blir praktiske demonstrasjoner av glass-stabilitet ved bearbeiding, transport, montering og kontroll.
Publikum blir også utfordret til å vise sine ferdigheter i flere konkurranser. Blant annet skal messens «beste bilglassmontør» kåres.
– Apropos konkurranser. Vi har som sagt allerede mottatt bestilling på en tredel av de 50 plassene vi har tilgjengelig. Selv om det er et stykke frem til oktober, lønner det seg med andre ord å være rask på labben, sier Per Henning Graff.