Vil bli markedsledende

Folk vil ut, men ikke helt. Vinterhager, sommerstuer eller utestuer er blitt det store tilbyggsprosjektet her til lands. Kjært barn har mange navn. Glassmester Dag A. Kvamme har tatt mål av seg til å bli markedsledende for fullisolerte vinterhager.

Dag Arne Kvamme er daglig leder i Glassmester Kvamme AS. Han merker stadig større etterspørsel etter godt isolerte og robuste vinterhager, som trygt og godt kan brukes hele året.

– Vi har i to år tilbudt godt isolerte sommerstuer, og i 2018 har vi tatt skrittet til nå også å tilby fullisolerte vinterhager. Vi har som mål å bli markedsledende på leveranse av særdeles godt isolerte vinterhager av typen Fenstrastuen, sier Kvamme i en pressemelding til glassportal.no.

Alle glass i Fenstrastuen Vinterhage har 3-lags superenergiglass, med sikkerhetsglass både inne og ute, samt at glassene har varmedempende belegg som tilvalg. Taket består av 50 millimeter opale kanalplater med en oppgitt u-verdi på 0,8, og festeprofilene til taksperrene er spesiallaget i plast, som hindrer kuldebro. Til og med stendere, hjørnestolper og losholter er isolert mot kuldebro. Selve reisverket og taksperrene er i tre.

– Stuene trenger ikke bare å ha glassvegger. Man kan enkelte bruke en eksisterende husvegg som en del av Fenstrastuen. Det kan jo være greit å ha en vegg å sette møbler eller bokhyller inntil, sier Kvamme.

Kvamme har bakgrunn både i fra tømrer og glassmesterfaget.

– Det er ekstra spennende og nå kunne kombinere «husbygging» og glassmestervirksomhet, ved å bygge godt isolerte vinterhager. Disse stuene leverer vi i tre kategorier, eller klasser om du vil. Alle tre typene har sikkerhetsglass, og kan velge fra enkeltglass, 2-lags energiglass eller 3-lags super-energi. Per i dag bruker vi 3-lags med u-verdi 0,5, kun på Vintehagene sier Kvamme. De to kategoriene med enkeltglass og 2-lags energiglass, kalles sommerstuer.

Kvamme har lang erfaring med Fenstra PVC produkter, som nå produseres på egen fabrikk i Kaunas. Fenstra-fabrikken ble offisielt åpnet i juni 2016, og har 12 medarbeidere, og daglig leder er Vladimir Rakčejev.

– I desember og januar bygget vi en demo-stue inntil vårt bolighus i Almenningen. Vi har fått god respons og stuen er nå sett av over 40 000 facebook- brukere. Dette bekrefter at vi satser i et riktig marked. Målet er å ha en mann i fast jobb til å produsere stuer, og et arbeidslag på fast montering over hele vårt ambulerende glassmester-område, som er Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Oppland. Vi ser også på muligheten på sikt å opparbeide et landsomfattende forhandlernettverk i årene som kommer, avslutter Kvamme.

Prisen for de fullisolerte vinterhagene starter på kr. 300 000,-, Stuene blir i praksis laget etter kundens ønske.