Ukens dobbel? Glass og Fasadeforeningens arrangement «Fagdagen» har alltid vært knyttet opp i mot Bygg Reis Deg. Senest i 2015 tilbød foreningen «ukens dobbel» for deltakerne der «Fagdagen 2015» og «Bygg Reis Deg»ble presenter som et tilbud. Dette bl

Vi har mange nestorer i vår bransje. En av dem kommer til GFD 2017 for å kåsere om de foregående 100 årene. – Selvfølgelig skal jeg også snakke om fremtiden. Jeg har klokketro på at nasjonal glassbransje har mange gode år foran seg, sier Petter Gran.

Petter Chr. Gran har jobbet med glass siden 1983. Han er utdannet ingeniør og har lang fartstid innen salg til profesjonelle aktører. Vestfoldingens egenskaper og bakgrunn som sanger, skuespiller og foredragsholder er nok ikke like kjent. Petter var sanger og keyboardist i Tønsbergbandet Wasa, et av de ledende rockebandene i Tønsberg. Coverlåter av Rolling Stones, The Band, Fleetwood Mac og The Beatles var varemerke for Wasa. Bandet hadde en «reunion» på utestedet Big Ben i Tønsberg i 2011.

Scenekunst har Petter også utøvd i en årrekke som en del av Tønsberg Amatørteater. Den kanskje mest minnerike opptreden, i hvert fall for publikum, var under forestillingen Musical Highlights hvor Petter sang Chess-melodien «Anthem» solo og fikk stående applaus (se video ved å søke på Petter Gran på youtube, red anm).

Glassnestoren, sangeren og scenekunstneren har takket ja til å markere Glass og Fasadeforeningens 100-årsjubileum med et spesialbestilt kåseri.

– Hva skal du kåsere om?

– Kåseriet vil handle om at hele bransjen er historisk tuftet på glassmesterfaget. Et fag som har utviklet seg i flere og mange retninger. Foredraget tar utgangspunkt i dette faktum, forteller Petter.

– Det er bare å glede seg til jubileumsdagen forstår vi. Annet du vil trekke frem om GFD 2017?

– Ja, jeg synes programmet innfrir forventningene. Det er en god miks av temaer. Bedrifts- og ledelsesutvikling, miljø og teknologi speiler «Den faglige dagen». Det er heller ikke noen ulempe at ledsagerprogrammet ser bra ut og at det er gode muligheter, både for kollegiale samtaler og shopping, når man nå en gang har reist til hovedstaden. Dette bør alle få med seg, sier Petter Gran.

Ledsagerprogrammet starter dagen med et besøk på Vikingskipsmuseet, deretter kjører vi til Tjuvholmen og ser på den fantastiske arkitekturen. Vi besøker Rådhuset for siden å innta lunsj på Grand Cafe i historiske omgivelser.

Faglige fakta om Petter

Medforfatter i boken «yrkesteori i glassfaget»

Formann i Isolerglassprodusentenes Forening

Formann i Glassbransjeforbundet i Norge

Formann i UEMV, en internasjonal organisasjon for glassbransjen

Salgssjef i Scandi Glass AS

Markedsdirektør i Drammens Glass/Scandi Glass

Siden 1993 daglig leder i Glassfabrikken AS

 

Sted

Basen for GFD 2017 vil være Thon Hotel Bristol i Oslo. Arrangementet vil være todelt  og skal både være en historisk reise gjennom vår bransjeforenings første 100 år, og en tur på vei mot bransjens fremtid i Norge. Fremtidskonferansen holdes i hotellets konferanseavdeling.

Deltakerne innkvarteres følgelig på Bristol, men komitéen vil av praktiske grunner tilby alternativ overnatting på Thon Hotell Munch 150 meter bortenfor Bristol.

Påmeldingsfrist: 28. februar 2017

Full pakke torsdag/søndag deltaker Thon Hotel Bristol kr. 11.500,-
Full pakke torsdag/søndag ledsager Thon Hotel Bristol kr. 4.350,-
Full pakke torsdag/søndag deltaker Thon Hotel Munch kr. 9.950,-
Full pakke torsdag/søndag ledsager Thon Hotel Munch kr. 3.850,-
Dagen før dagen hos Schüco torsdag 16.03, kl. 14.00-17.00.
Gratis for deltakere på GFD 2017
GFD 2017 fredag/søndag deltaker Thon Hotel Bristol kr. 8.850,-
GFD 2017 fredag/søndag ledsager Thon Hotel Bristol kr. 2.950,-
GFD 2017 fredag/søndag deltaker Thon Hotel Munch kr. 7.950,-
GFD 2017 fredag/søndag ledsager Thon Hotel Munch kr. 2.550,-
GFD 2017 Dagpakke, inkl. lunsj, faglig program fredag, kr. 2 750,-
Ledsagertur fredag kr. 1.450,- pr. pers. (Ikke inkl. i pakkeprisen)
DAGEN ER DIN LØRDAG: (Ikke inkl. i pakkeprisen)
Nasjonalgalleriet, Ekebergparken kr. 640,- pr. pers.
Byvandring Operaen og Barcode kr. 440,- pr. pers.
Vigelandsparken og Holmenkollen kr. 515,- pr. pers.