Skandinaviska skal bygge Munchfasaden

Skandinaviska Glassystem er blitt tildelt oppdraget med å bygge fasaden på det nye Munchmuseet. Oppdraget har en verdi på 152 millioner kroner.

Pressemelding: I Bjørvika, rett ved siden av operaen i Oslo, bygges nå fundamentet til det nye Munchmuseet. Nå har Oslo kommune, ved Kultur- og idrettsbygg (KID), og Skandinaviska Glassystem AB signert kontrakten for fasaden på totalt 12 300 m2. Verdien er altså drøye 152 millioner kroner.

Fasaden består i hovedsak av prefabrikerte moduler med både tettfelt og glass. På utsiden monteres det deretter perforerte sinusformede aluminiumsplater. Platene gir bygget sin spesielle karakter men skal også fungere som solavskjerming uten at besøkende mister opplevelsen av lys og transparens.

Museet er inndelt i to hovedfunksjoner: Basen, kalt Podium, der alle publikukmsfunksjoner finnes og det 60 meter høye tårnet der alle museet kjernefunksjoner med utstillinger skal vises frem.

Tårnet består av en lukket del av betong mot øst og et åpent vertikal rom mot vest der man både kan oppleve museets utstillinger og samtidig utsikten over Oslo.

Arkitekt er det spanske arkitektbyrået Estudio Herreros.

Monteringsarbeidet har planlagt oppstart i juni 2017.