Glass og Fasadeforeningen oppfordrer likevel alle til å følge enkle forholdsregler for å forebygge mulig smitte under arrangementet.
Vaner som forebygger smitte:
- For å hindre smitte bør personer som er syke unngå å hoste eller nyse direkte på andre, og man bør, når det er mulig, holde minst 1 meters avstand til personer med luftveissymptomer.
- Man bør også tilstrebe å hoste/nyse i et papirtørkle (som kastes etterpå) eller i albuekroken.
- God håndhygiene, både hos syke og friske, er viktig for å hindre smitteoverføring. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk.
- Hånddesinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig. Dersom hendene er synlig skitne eller våte har hånddesinfeksjon redusert effekt, og hendene bør rengjøres med såpe og vann.
Vår samarbeidspartner, Grieghallen, innfører også en del ekstra tiltak for å hindre smittespredning.
- Inngang publikum
Det settes ut dispensere innenfor registreringspunkt pluss informasjon på TV skjerm som oppfordrer til hygienetiltak (se nedenfor). Antall dispensere vurderes av prosjektleder.
- Inngang artist/ansatte/leietagere
Det skal settes en dispenser ved kontrollpunkt i resepsjonen sammen med skilt som oppfordrer til hygienetiltak.
- I foaje og saler
Det settes dispensere i foaje og ved inngangene til de rom som er i bruk. Nøyaktig plassering avgjøres av prosjektleder i forhold til type arrangement og personlogistikken. Dette kombineres med informasjon på TV skjermer.
- Ved buffeter og kaffestasjoner
Det skal stå dispensere og informasjon i tilknytning til buffeter og kaffestasjoner.
- Ekstra renhold/desinfisering av dørhåndtak etc.
På konferanser og messer skal rengjøringspersonalet desinfisere dørhåndtak og rekkverk regelmessig i løpet av arrangementet.
- Ekstra tiltak for bevertningspersonell
Det innføres ekstra rutine for kokker og servitører, se egen beskrivelse fra De Bergenske. Det skal plasseres dispenser(e) mellom foaje og anretning som serveringspersonale skal benytte.
- Back stage
Det settes en dispenser back stage med skilt som informerer om hygienetiltak.
Informasjon hentet fra Folkehelseinstituttets hjemmeside:
God hoste- og håndhygiene reduserer risikoen for å få luftveisinfeksjoner, inkludert infeksjoner med koronavirus.
Luftveisinfeksjoner omfatter flere ulike sykdomstilstander, hvorav forkjølelse og influensa er mest utbredt i befolkningen. God hoste- og håndhygiene reduserer smitte ved alle luftveisinfeksjoner, også smitte med nytt koronavirus.
Det anbefales å ha tørkepapir og håndhygienemulighet tilgjengelig til bruk når du hoster og nyser. Har du ikke det er albuekroken et godt alternativ.
Den enkelte deltaker må selv vurdere sin deltakelse, men vi viser til våre vilkår for avbestilling.
Hos Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, finner du mer informasjon.