Foto: ©Adam Stirling

ENERGI

Moderne isolerruter gir oss muligheten til å tilby gode løsninger med tanke på energisparing og komfort.

  • Glass & Fasade: Holmenkollen Rehabilitering. Vinduer med 3-lagsglass med to energibelegg og argongassfylling. Foto: ©Adam Stirling

Energisparing

På grunn av de gode egenskapene til moderne glass kan vi i dag levere store glass i vinduer, fasader og tak, og allikevel oppfylle de skjerpede kravene i regelverk og energiregnskap. Kaldras og kaldstråling er på det nærmeste eliminert, og brukernes sikkerhet er vel ivaretatt der det i tillegg tas hensyn til motstand mot sammenstøt.

Belagte glassruter har i dag en nøytral farge og høy lystransmisjon, hvilket bidrar til at dagslyskravet i henhold til regelverket oppfylles.

En 3-lags isolerrute med 2 belagte glass, argon i mellomrommene, og isolerte avstandslister, kan i dag leveres med U-verdi på under 0,5 W/m².

< < <   Tilbake 

Energiproduksjon

En av de viktigste forutsetningen for energiproduksjon via solceller, er at solcellen ligger beskyttet bak et materiale som slipper gjennom solen og lyset.

Her kommer glasset til sin rett, og er i tillegg et materiale som ikke er utsatt for svekkelse pga aldring, samtidig som det krever lite vedlikehold.

< < <   Tilbake