AKTUELT

Seks stolte medarbeidere i Bolseth Glass AS. De fem første har bestått fagprøven som praksiskandidater: Oddvar Kandal, Jon Magne Ryssdal, Krzysztof Miklaszewski, Jan Kåre Arnestad og John-Olav Frøystad. Dag Einar Holvik (til h.) har gjennomført prøve og fått «kompetansebevis». Foto: Privat

Nye fagarbeidere i glassfaget

Ingen ting gleder oss mer enn å se at antall med fagbrev i glassfaget øker. Denne gang kan vi presentere 13 mann som i mai har bestått fagprøven.

– Glass og Fasadeforeningen jobber systematisk med å fremme glassfaget som et viktig alternativ til de tradisjonelle byggfagene. Samtidig retter vi en takk til våre medlemsbedrifter som virkelig legger til rette for medarbeiderne kan få dokumentert sine ferdigheter. Sammen gjør vi en innsats for å rekruttere til bransjen, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Foto av Damian Lukasiewicz

Damian Lukasiewicz. Foto: Privat

Damian Lukasiewicz i Drammen Glassmesterverksted AS / Altiglass gikk på GFs kurs for praksiskandidater i fjor. Teoretisk eksamen bla avlagt og bestått i 2023. Nå er fagbrev på plass.

Foto av Jarle Våtvik

Jarle Våtvik. Foto: Privat

– Jeg er glad for mulighetene jeg har fått. Deltakelsen på GFs «Kurs for praksiskandidater» var nyttig for meg, sier Jarle Våtvik i Nenset Glassverksted AS. Arbeidsgiveren stilte med kake når fagprøven var bestått.

Foto av Christian Didriksen

Christian Didriksen. Foto: Privat

Christian Didriksen jobber med produksjon av dører og vinduer i Bodø Glass & Ramme. Han er foreløpig siste som har bestått fagprøve hos den allsidige Nordlands-bedriften.

Foto av Jonathan Bredo Orlando og Joakim Arnesen

Jonathan Bredo Orlando og Joakim Arnesen. Foto: Privat

Langsholt Glass Service AS har fått to nye fagarbeidere. Jonathan Bredo Orlando fikk bestått på sin kompetanseprøve, og Joakim Arnesen fikk meget godt bestått på fagprøven sin.

Foto av Gard Ove Nylund

Gard Ove Nylund tar i mot blomster fra Connie Holvik, daglig leder i Holvik Glass. Foto: Privat

Hos Holvik Glass har tre kandidater tatt fagbrevet i mai. Gard Ove Nylund som praksiskandidat og Lukasz Jaroslaw Maslanka og Grzegorz Szymanski har tatt Fagbrev på jobb.

Har din bedrift fått nye fagarbeidere re eller lærlinger?

Send en e-post til aase@gffn.no

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298