AKTUELT

Fra sitt hovedkvarter i Helgesensgate ønsker Petter Wold, Knut Jørgen Larsen og Trine Sten Larsen «å ta kontrollen» over Oslo sentrum. Foto: William Sandberg-Huseby.

Vil regjere i Oslo sentrum

For 20 år siden var det mange glassmesterbedrifter i sentrale Oslo. Nå er Knut Jørgen Larsen og hans kompetente medarbeidere i Altiglass nesten alene igjen. – Vi ønsker å ha kontroll på privatmarkedet i sentrum, sier Larsen.

Larsen er oppvokst på Nordstrand og startet sin glassfaglige karriere som lærling hos Glassmester A. Schøyen i 1986. I dag leder han en glassmesterbedrift med fem avdelinger, under merkevarenavnet Altiglass.

– Som ung gutt var jeg en skolelei type som vel fulgte mer med på det som skjedde utenfor, enn hva som skjedde inne på skolen. Jeg husker en dag jeg sto i skolegården og så ut på to karer fra Glassmester A. Schøyen som sto og skar glass på planet til en lastebil. Inspirasjonen til mitt yrkesvalg fikk jeg av å se disse dyktige håndverkerne i aksjon, forteller Larsen.

I dag er Knut Jørgen Larsen glassmester og leder en forretning med hovedkvarter på Grünerløkka. Bedriften har avdelinger på Sagene, Oppsal og Nordstrand i Oslo. For ikke å glemme Drammen.

– Historien om Altiglass begynte med at jeg utdannet meg til glassmester i 1994 og fortsatte med at jeg startet Drammen Glassmesterverksted i 1996. Etter hvert fikk vi mange henvendelser fra oslofolk og vi valgte å starte i min hjemby. I dag ledes Drammen Glassmesterverksted av Greig Allan Scott, men alle fem avdelinger samhandler om driften, under Altiglass-paraplyen.

Bygger tillit

Daglig er Knut Jørgen omgitt av Petter Wold, Morten Tidemann og Trine Sten Larsen. Wold er innkjøper og kundebehandler. Tidemann tar seg av de fleste befaringer og er en viktig støttespiller i å fremskaffe jobber og sett de i system ut mot kunde.

Kona har en mer kompleks stillingsbeskrivelse.

– Jeg er jo en rastløs type og liker best å være på befaringer eller følge opp gutta. For forretningen er det derfor viktig å ha orden på kontoret. Der er Trine sjef. Hun har administrativ kontroll og dessuten er hun er god selger.

Larsen er opptatt av at bedriften også har faglig kontroll. Selv har han dokumentert fagkunnskap. Det samme har fagmann og autorisert glassrådgiver Petter Wold.

– Foreløpig har vi seks med fagbrev og to kommende autoriserte glassrådgivere i staben. Vi må tenke langsiktig og derfor er kompetansebygging blant ansatte viktig. Våre medarbeidere gis muligheter til å fylle på med utdanning, får mye ansvar i den daglige driften og tillit til å drive mersalg ute hos kundene. Utover dette tilbyr vi selvfølgelig konkurransedyktige betingelser. Denne miksen tror vi at skaper motivasjon hos de faste ansatte. Samtidig gir det grunnlag for å rekruttere de riktige folka.

Saken fortsetter under bildet

Foto av mann som setter inn nytt glass i vindu

Montørene i fra Altiglass har satt inn mer enn 1.400 nye glass i vinduene i Bygdøy Allé 2. Det gamle glass ble gjenvunnet til glassvatt. Foto: Adam Stirling

LES OGSÅ: Samarbeider om gjenvinning

Kunder

Knut Jørgen Larsens bedrifts formelle navn er Drammen Glassmesterverksted AS – Altiglass. Bedriften satser i utgangspunktet bredt. Blant annet har de på oppdrag fra en større entreprenørbedrift nylig byttet ut mer enn 1.400 glassruter i et renoveringsprosjekt i Bygdøy Alle 2 i Oslo. Entreprenører for større byggeprosjekter henvender seg ofte til Altiglass når det oppdages skader på bygningsglass levert til byggeplasser i Oslo-regionen.

– Glass med skader fra produksjon, transport eller rengjøring på byggeplass utgjør et høyt volum for oss. Dette er glass som må byttes raskt og da er vi på pletten med montører og nytt glass på kort varsel. Vår servicegrad på dette feltet blir verdsatt av entreprenørene, som da gjerne kommer tilbake til oss.

Tilgjengelighet er et nøkkelord for Larsen.

– Det gjelder å bruke markedsbudsjettet i de kanalene man får mest igjen for pengene.

Vi bruker hele vårt markedsbudsjett på Google og vi sikter oss inn mot kunder med postnummer i nærheten av våre avdelinger. Privatmarked prioriterer vi.

Foto av dame som holder et gammelt blyglassvindu.

Gunn Evensen er ansvarlig for ramme- og blyglassverkstedet i Maridalsveien. – Det er et godt marked for begge deler, men innramming er fortsatt en ettertraktet tjeneste. Jeg liker oppgaver der jeg bruke mine kreative evner. Foto: William Sandberg Huseby


Foto av innrammet billedkunst

Innramming levert med Gunn Evensens sine kreative grep. Farger i bilder hentes ut og brukes i passpartout og ramme. Foto: Privat

Fakta:

Drammen Glassmesterverksted AS – Altiglass

Grunnlagt: 1996

Hovedkontor: Helgesens gate, Oslo

Avdelinger: Nordstrand, Oppsal, Maridalsveien (blyglassverksted), Drammen

Spesialiteter: Tradisjonelt glassarbeid, blyglass, glassutskifting i nybygg

Omsetning og resultat 2022: 39. millioner kroner. Resultat før skatt 6,4 millioner kroner.

Ansatte:20

Daglig leder: Knut Jørgen Larsen

Styreleder: Knut Jørgen Larsen

Siste saker fra nyhetsrommet

Glass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298