AKTUELT

Per Henning Graff ga yrkesfaglærerne Roar Bjørnstadhaugen, Lars Skaiaa, Bård Vegard Larsen og Khalid Akroute et lynkurs i glasskjæring på GF Arena. Jonas van Zwieten Sivertsen og Hilde Claussen synes deltakerne var flinke. Foto: Harald Aase

Skal vise muligheter i glassfaget

Jonas van Zwieten Sivertsen og Per Henning Graff var vertskap for fire yrkesfaglærere fra Osloskolen. – Veldig nyttig og artig. Nå har vi bedre forutsetninger for å fortelle at glassfaget er et godt yrkesvalg, sier Roar Bjørnstadhaugen.

Yrkesfaglærer og rådgivere i den videregående skole er en viktig målgruppe når Glass og Fasadeforeningen skal fremsnakke glassfaget som et svært så godt yrkesvalg. Spesielt med tanke på at yrkesfaglærere i den videregående skole sjeldent har bakgrunn i vårt fag.

– Derfor er det viktig at vi klarer å formidle mulighetene i glassfaget for yrkesfaglærerne. For oss er det også viktig å forklare at glassfaget er et særløpsfag og at elever som ønsker seg til glassfaget, kan få lærlingkontrakt allerede etter vg1 bygg- og anleggsteknikk. Lærerne skal jo presentere alle byggfag for elevene i vg1. Vi ønsker at de skal ha bedre forutsetninger for å gjøre en god jobb, mener Sivertsen.

Ingen glassmestere

Roar Bjørnstadhaugen har bakgrunn som murer, Lars Skaiaa er opprinnelig rørlegger mens Bård Vegard Larsen og Khalid Akroute er utdannet som tømrere. Bjørnstadhaugen og Skaiaa jobber på Kuben Yrkesarena og Larsen og Akroute kommer fra Hellerud videregående skole i Oslo.

– Vi får noen henvendelser fra glassmesterbedrifter som ønsker seg elever i praksis eller å ta inn lærling. Men det er sjelden skolen kan hjelpe til. Fokus for elever og lærere blir ofte hvilket av de store yrkesfagene man skal velge. Jeg derimot har ansvaret for de små fagene. Satt litt på spissen, vil jeg si at jo flere som velger de små tradisjonsrike fagene, som for eksempel mur og glass, jo bedre jobb har jeg gjort, sier Bjørnstadhaugen.

Foto av Roar Bjørnstadhaugen

Roar Bjørnstadhaugen, yrkesfaglærer ved Kuben Yrkesarena i Oslo. Foto: Harald Aase

– Sivertsen og Graff ga oss en flott introduksjon til glassfaget. Artig å få prøve seg med litt glasskjæring også. Det ble en inspiserende tur til dere kurs- og kompetansesenter på GF Arena.

Kollega Lars Skaiaa følger opp:

– Til høsten vil vi ta med elever til GF Arena. Kanskje også foreningen kunne utviklet enkle material- og verktøykasser som vi kunne bruk i undervisningen. Det tror jeg ville vært et flott tilskudd til alle lærer i byggfag, sier han.

Er du yrkefaglærer og vil vite mer om glassfaget?

Ta kontakt:

Jonas van Zwieten Sivertsen

Faglig leder

e-post: sivertsen@gffn.no

tlf: + 47 905 43 186

Per Henning Graff

Prosjektleder glass

e-post: graff@gffn.no

tlf: +47 915 64 455

Beate Solem

Administrativ koordinator

e-post: solem@gffn.no

tlf: + 47 922 96 785

Siste saker fra nyhetsrommet

Glass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298