AKTUELT

Faglig leder Jonas van Zwieten Sivertsen og daglig leder Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen, er glade for at man nå kan bearbeide glass på GF Arena. Foto William Sandberg-Huseby

Komplett maskinpark på GF Arena

Intermac Master 23, foreningens nyeste investering er nå installert i bransjens kurs- og kompetansesenter. – Vårt verksted er nå topp utstyrt for å tilby fagopplæring på alle nivåer i bransjen, sier Bjørn Glenn Hansen.

I august 2022 arrangerte Glass og Fasadeforeningens historien første kurs på GF Arena. 20 deltakere fullførte «Kurs i glassfaget for praksiskandidater», for å få muligheten til å sikre seg fagbrev i Glassfaget.

– Styrking av fagutdanningen og sikre rekruttering til bransjen er blant våre viktigste oppgaver. Gjennom 16 måneders drift av senteret, har vi allerede rukket å videreutvikle tilbudet. Maskinparken er nå komplett, men for å være bransjens mest moderne kurs- og utdanningssenter, skal vi hele tiden evne å tilpasse vårt verksted og våre undervisningslokaler etter nye krav og forventninger. Vi innrømmer likevel at første dag vi polerte og boret glass på eget verksted var en merkedag for GF Arena, sier Hansen.

Maskin- og utstyrsparken på GF Arena består nå av separate CNC bearbeidingssentre for aluminium og glass, kappsag for aluminium, skjære- og montasjebord og diagnostiering og kalibreringsutstyr for frontrutemontering.

Faglig leder Jonas van Zwieten Sivertsen har det overordnede faglige ansvaret på GF Arena.

– Vårt verksted er tilrettelagt for å ha best mulig forutsetninger for å gi god fagutdanning. I tillegg stilles verksted, maskinpark og kurslokaler til disposisjon for medlemsbedriftene til deres aktiviteter innenfor opplæring, demo og presentasjoner. Sapa Norge og Wicona Norge produserte for eksempel sine utstillingsprodukter til Bygg Reis Deg hos oss. Vi ønsker oss flere brukere av foreningens kurs- og kompetansesenter, sier Sivertsen.

Foto av Intermac Master 23

Intermac Master 23 er en hypermoderne CNC-maskin som freser, borer kant- og overflatebearbeider ulike glassformater. Foto: Harald Aase

Foto av riggteam

Riggeteamet som fikk maskinen på plass på GF Arena. Bak Geir Klomsæt, Ivor Rødsrud, Hans Olav Meen Nilssen, Jonas van Zwieten Sivertsen, Dag Aalerud og Christopher Opsahl. Foto: Harald Aase

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298