AKTUELT

Solskjermingsspesialisten Vental bytter profilfagre, basert på selskapets nye klimaløfte. Foto: Vental

Vental lanserer klimaløfte

Solskjermingsleverandøren og -entreprenøren Vental går fra oransje til grønn. Med god grunn. Nå får kundene nemlig løfter om at dere norskproduserte produkter har markedets laveste Co2- fotavtrykk.

Et viktig grep er at nå leveres alle aluminiumsprofiler med CIRCAL 75R.

– Som markedsledende produsent og leverandør av solskjerming til næringsliv og offentlige bygg, har vi i Vental et ansvar og en vilje til å stå frem som et godt eksempel i bransjen. Vental har egenproduksjon i Norge med norske fornybare energikilder, lokalt innkjøpte komponenter, og aluminium levert og produsert av Hydro i Norge eller Sverige. I tillegg blir avstand fra fabrikk til byggeplass mye kortere enn om solskjermingen skulle kommet fra utlandet. Vi mener at dette totalt sett fører til at våre produkter har det laveste klimaavtrykket for solskjerming i Norge, sier daglig leder Per Christian Fossum.

Miljøfyrtårn

For å understreke sitt miljøfokus er Vental i ferd med å bli Miljøfyrtårn-sertifisert. Det betyr at klima- og miljødata rapporteres inn årlig for å se om utviklingen går i riktig retning og eventuelt identifisere områder for forbedring.

– Vi har et mål om å stadig forbedre oss, derfor endrer vi den tradisjonelle oransje fargen i vår logo til bærekraftig grønnfarge. Vental skal levere bærekraftig solskjerming for fremtiden. I den anledning kan vi formidle nyheten om at Vental går over til CIRCAL 75R resirkulert aluminium fra Hydro. Vår leverandør dokumenterer at ved å gå fra «standard» aluminium til CIRCAL 75R reduserer vi vårt Co2-fotavtrykk fra 5,7 kg. til 2,3 kg. per kg. aluminium. Utenlandsk aluminium har et gjennomsnittlig Co2-avtrykk på 16,7 kg. per kg. aluminium. Ved å velge Vental vil byggets miljøregnskap se mye bedre ut ettersom vi benytter råvarer med lavt Co2-avtrykk som fraktes korte avstander, forklarer Fossum.

Fakta:

Ventals Klimaløfte sier at:

  • Alle aluminiumsprofiler leveres med legeringen Hydro CIRKAL 75R
  • All produksjon foregår i Norge
  • Det brukes ren energi i produksjonen
  • Miljøfyrtårn-sertifisering er på vei

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298