AKTUELT

Bjørn Glenn Hansen mener Glass og Fasadeforeningen og medlemsbedriftene fik vist seg frem fra på beste måte under Bygg Reis Deg. Foto: Christian Aarhus/Byggeindustrien

Vekst etter Bygg Reis Deg

Glass og Fasadeforeningen klinket til med største stand på Bygg Reis Deg. Satsingen har gitt resultater i form av nye medlemsbedrifter og samarbeidspartnere. – Like viktig er at vi har vist at vår bransje har stor betydning i utformingen av klima og miljøvennlige bygg, sier Bjørn Glenn Hansen.

Foreningen samlet 16 utstillere under fanen «VERDENS BESTE BYGGEMATERIALER», sist uke. Utstillere og forening ble eksponert for 30.000 besøkende fra inn- og utland. 

– Vi er litt betenkt over at antall besøkende på Bygg Reis Deg er betydelig lavere enn 2021. Likevel forteller både utstillere og våre egne medarbeidere at våre besøkende kom i fra de riktige målgruppene vi har definert.  Totalt sett er våre utstillere fornøyd med den eksponering de fikk gjennom å være utstiller på vår paviljong, sier direktør Bjørn Glenn Hansen. 

Nye medlemsbedrifter

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en arbeidsgiver- og bransjeforening. Medlemsbedriftene har sine virksomheter innenfor bygnings- og bilglass, fasade og solskjerming samt bygginnredninger.  

– Vi har ambisjoner om å være en synlig og tydelig forening som tar eierskap og ansvar på vegne av bransje og medlemsbedrifter. Vår satsing på fagutdanning, rådgivning og delaktighet i utvikling av bransjen ble godt synlig på messen. I tillegg til nye medlemsbedrifter til foreningen knyttet vi kontakt med andre spennende interesseorganisasjoner som vi ser mulige samarbeidsformer med, sier direktør i Glass og Fasadeforeningen, Bjørn Glenn Hansen. 

Miljø og bærekraft

Foreningens medlemsbedrifter arbeider med materialene glass, aluminium og stål, som leverer på bærekraft og bidrar til redusert energibruk. 100 % gjenvinnbare materialer! Samtidig har vår bransje eierskap til solceller i fasader og tak.  

– Det er hyggelig å konstatere at de eneste produsenter og leverandører av bygningsintegrerte solcellepaneler (BiPV) med utstilling på Bygg Reis Deg hadde stand på vår paviljong.  Samlet sett forsterket satsingen på «VERDENS BESTE BYGGEMATERIALER» vårt budskap om bransjen representasjon gjennom verdikjeden helt fra råvareproduksjon frem til ferdige bygg, sier Hansen. 

Suksess for ny ungdomsredaktør

Gjennom et samarbeid med Member Media AS har Glass og Fasadeforeningen (GF) engasjert William Sandberg-Huseby. Han er blitt ungdomsredaktør og skal jobbe for å profilere «Glassfaget», som et attraktivt utdanningsløp for elever ved grunnkurs bygg- og anleggsteknikk, og teknikk og industriell produksjon.  

– Glass og Fasadeforeningen eier Glassfaget. Vi har verdens beste byggematerialer i våre hender og på GF Arena har vi egen lærlingskole. William har som oppgave å bidra til å rekruttere ungdom til Glassfaget og en karriere i våre fantastiske medlemsbedrifter. Han har hatt Member Media AS og GF Media og kommunikasjon som arbeidsgiver kun i noen uker. Men allerede etter Bygg Reis Deg har vi fått smake litt på hva han kan få til. Innlegg på @Glassfaget på TikTok hadde nesten 300.000 visninger under Bygg Reis Deg. Vi håper og tror dette bare er starten på reisen som skal løfte yrkesutdanningen i glassfaget, sier Hansen.  

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298