AKTUELT

Kenneth Rodvang fra Bilglassgruppen AS viste frem rett utstyr og teknikk for å reparere steinsprutskader. Foto: William Sandberg-Huseby

Etablerer nytt kurs i bilglassmontering

Riis Bilglass AS, Bilglassgruppen AS, Hella Guthmann og Glass og Fasadeforeningen har gjennomført en «pilot» av et nytt kurs for bilglassmontører. Kurset skal gi deltakerne en grundig forståelse av bilglassmontering.

Kurset ble holdt på GF Arena og gikk over to dager. Det hele startet med teori før avslutningen handlet om praktisk undervisning på verkstedet.

Teoridelen besto i å gi kursdeltakerne grunnleggende informasjon om HMS, materialer, komponenter, verktøy og utstyr. Teorien ble tatt med ut i verkstedet der hele arbeidsprosessen ble gjennomgått. Inkludert diagnose og kalibrering av bilens tekniske utstyr og kvalitetskontroll.

– En viktig del av undervisningen er å formidle at alle som arbeider på et bilglassverksted må tenkte på arbeidsmiljø, utførelse og ha en faglig integritet. Montørene er i første linje mot kundene og skal være bevisst på de har et ansvar for at kunder opplever god service og at de får kvalitetsarbeid levert, forteller prosjektleder Per Henning Graff i Glass og Fasadeforeningen.

Fireparts samarbeid

Glass og Fasadeforeningen har et samarbeide med Riis Bilglass AS, Bilglassgruppen AS og Hella Guthmann.

– Vi ser absolutt et behov for å etablerer et grunnkurs i bilglassmontering. Opprinnelig tenkte vi å tilby kurset som en introduksjon til faget. Men jeg vil faktisk vi dra det lenger. Blant de utvalgte kursdeltakerne var det både nykommere og folk med 30 års erfaring. Etter mitt skjønn hadde begge svært god nytte av dette kurset. Etter gjennomføringen av «piloten», ønsker samarbeidspartnerne nå å etablere et fast «kurs i bilglassmontering», sier Kenneth Rodvang i Bilglassgruppen AS.

Starter til våren

GF Arena er vel rigget for å være vertsarene for «kurs i bilglassmontering». Verkstedet har god plass, riktig verktøy og kalibreringsutstyr. I moderne klasserom kan teoretisk undervisning gjennomføres.

– «Glass i kjøretøy» er en del av glassfaget, som Glass og Fasadeforeningen er eier av. Vi har et ansvar for å utvikle alle deler av faget og skal selvfølgelig tilby denne kursformen på GF Arena.  Vi håper at første ordinære kurs vil kjøres i løpet av første kvartal 2024, sier Per Henning Graff.

Bjørn Olaf Thowsen, fra Riis Bilglass Porsgrunn, var ansvarlig for den praktiske undervisningen på «pilotkurset» i bilglassmontering. Foto: William Sandberg-Huseby

Foto av mann som demonstrerer bilkalibrering

Ole Kristian Brennum fra Hella Gutmann demonstrerte kalibreringsutstyr og forklarte behovet for å være nøyaktig i arbeidet med å klargjøre bilen etter bytte av ruter. Foto: William Sandberg-Huseby

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Knut Jørgen Larsen som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
*Foto av +Quadra som har et spindelhjul, som kan håndtere opptil 8 spindelmotorer©Emmegi
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298