AKTUELT

Jeg ser fremt til å fullføre GF Lærlingskole og ta fagprøven. Med fagbrev åpner det seg mange muligheter i glassfaget, sier Kim Henrik Andersen. Foto: William Sandberg-Huseby

Nye lærlinger på GF Arena

GF Lærlingskole har startet opp med nytt kull. – Lærlinger og lærere kommer godt overens og jeg tror dette kommer til å bli en god utdanning, sier Kim Henrik Andersen fra Glassfabrikken.

GF Lærlingskole har nå eksistert i fire år. Før GF Arena åpnet fikk lærlingene undervisning ved Opplæringskontoret for håndverksfag i Vestfold (OKH). Nå er 4. kull i gang på GF Arena. En av lærlingene jobber på Glassfabrikken i Larvik.

Etter å ha gjennomført VG1 Teknisk industriproduksjon og praksisplass hos et mellomstort entreprenørselskap, kom en arbeidssøkende Kim Henrik Andersen i kontakt med Finn-Marius Bremseth Hansen og OKH.

– Selv om jeg hadde hørt om glassarbeid via min fars venner, var det først når Finn-Marius introduserte meg for Glassfabrikken, jeg fikk øynene opp for glassfaget. Jeg var fire uker i praksis og fikk deretter lærekontrakt på dagen.

– På Glassfabrikken har vi mange og varierte arbeidsoppgaver. Jeg både sliper og polerer glass, og tar ut av herdeovnen. Dessuten lager jeg ulike utsparinger og hull med Intermac’en. I tillegg er det et godt arbeidsmiljø og flotte kollegaer. Jeg har kommet til riktig plass, sier Kim Henrik.

LES OGSÅ: Lærling på GF Arena

Godt kull

Per Henning Graff har både fag- og mesterbrev i glassfaget. Han har arbeidet med rekruttering til glassfaget i snart 20 år. Foreningens skoletilbud har sikret mange fagbrev i glassfaget.

– Man kan ikke direkte sammenligne det ene kullet fra det andre. Vi har normalt gode lærlinger og de aller fleste av lærlingene som går gjennom vårt skoletilbud består eksamen og er følgelig godt rustet til å gjennom føre fagprøven. Nå har vi bare vært sammen noen timer av første samling, men lærlingene i årets kull virker flinke. Det er også spennende at vi har en gjeng som både har sitt opphav i bransjen og fra andre fagmiljøer. Vi ser frem til å følge dette kullet fremt il eksamen neste sommer, sier prosjektleder og faglærer Per Henning Graff.

Foto av alle lærlingene ved GF Lærlingskole 2023

Marcus Mattias Lundahl (AS Vestland Glass og Lås), Alex Dale (Glassmester Knut Furulund Eftf. AS), Yusup Chagaev (Noractor AS), Snorre Mygland Gaukstad (Uniglass AS), Sigmund Haugen Kjosaas (AS Vestland Glass og Lås), Jesper Akselvoll (FasadeConsult Aluminium AS), Alan Taso Jurcevic (Riis Montasje AS, Bekkestua) og Kim Henrik Andersen (Glassfabrikken AS) utgjør kull 4 ved GF Lærlingskole.


Foto av Alan Taso Jurcevic

Alan Taso Jurcevic fikk prøve seg på skjærebordet på GF Arena. Foto: Harald Aase


Foto av glasskjærer

Første dag på verkstedet handlet om å skjære glass i ulike former og fasonger. Foto: William Sandberg-Huseby

I tillegg til Kim Henrik Andersen går disse lærlingene på GF lærlingskole 2023/24:

Marcus Mattias Lundahl, AS Vestland Glass og Lås

Sigmund Haugen Kjosaas, AS Vestland Glass og Lås

Jesper Akselvoll, FasadeConsult Aluminium AS

Alex Dale, Glassmester Knut Furulund Eftf. AS

Yusup Chagaev, Noractor AS

Alan Taso Jurcevic, Riis Montasje AS, Bekkestua

Snorre Mygland Gaukstad, Uniglass AS

Siste saker fra nyhetsrommet

Glass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298