AKTUELT
Foto av Toppe borettslag i Bergen.

Toppe borettslag i Bergen med 521 leiligheter er blant Norges største. Balkongentreprenøren As, ledet av Nils Atle Torsvik, skal skifte fasader og erstatte gamle balkonger med nye energieffektive helårsbalkonger.

Kjempekontrakt til Balkongentreprenøren

Balkongentreprenøren AS har igangsatt rehabilitering av Toppe borettslag i Bergen. Rehabiliteringen har en ramme på i underkant av 400 millioner kroner.

Borettslaget skal skifte ut fasader og erstatte gamle balkonger med nye helårsbalkonger som er energieffektive. Toppe borettslag er et av landets største med 521 leiligheter.
– Dette er et betydelig prosjekt og det største innenfor rehabilitering av borettslag, sier administrerende direktør Nils Atle Torsvik i Balkongentreprenøren, i en pressemelding.

Det er første gang et så stort borettslag gjennomfører så omfattende rehabilitering.
– Det er viktig å huske på at de fleste norske borettslag er vesentlig mindre enn Toppe. Størrelsen er selvfølgelig avgjørende for at det er et betydelig prosjekt, sier Torsvik. Han mener Toppe borettslag setter en ny standard med løsningene som er valgt, og som tilfredsstiller nye og strenge EU-krav.

Den nye standarden

– Det handler om langt mer enn helårsbalkonger. I dette prosjektet skal vi levere balkonger med integrert varmepumpe, noe som gjør at balkongen blir et ekstra samtidig som oppvarmingsbehovet reduseres i leiligheten. Integrerte varmepumper vil bli den nye standarden. Balkongene blir også større enn tidligere, sier han.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av roboter i glassproduksjonGlass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298