AKTUELT

Deltakerne fra fasade- og solskjermingsbransjen på GF Arena: Fra v. Dag Ove Pettersen, Geir Atle Bolseth, Jonas van Zwieten Sivertsen, Arvid Berge, Jonas Nilsson, Gunn Weiby, Jannicken Kristoffersen, Knut Gjestvang, Jan Remy Taaje, Simen Sagstuen, Gøran Karlsen, Roy Vidar Nilsen, Kristian Winje, Kristian Sivertsen, Brage Sundbye, Jan Helge Bolseth og Hans Olav Meen Nilssen. Foto: Member Media

Fagmøte i Fasade og solskjerming

Foreningen fortsetter å samle bedriftene i de ulike fagområdene. Nå har «Fasade og solskjerming» hatt sitt første segmenttreff på GF Arena.  – Dette ble et godt faglig møte, sier Hans Olav Meen Nilssen.

Nilssen er prosjektleder og fagansvarlig for «Fasade og solskjerming». Stillingen har han hatt siden 2014. Etter å ha vært med på fire Fagdager, seks Glass og Fasadedager og holdt tre autorisasjonskurs kan han konkludere med at foreningen har etablert en ny faglig møteplass for medlemsbedriftene innen hans ansvarsområde.

– Vi er fornøyde med deltakelsen på dette første faglige treffet kun for dette segmentet. Deltakerne representerte de fleste og største entreprenørene, og leverandørene var også til stede. Vi fikk gode diskusjoner om ulike faglige utfordringer og presentert foreningens kommende tilbud. Blant annet at det utarbeides en EPD-generator skal gi bedriftene grunnlag for å levere prosjektspesifikke, tredjepartsverifiserte miljødeklarasjoner for sine produkter og leveranser.

– Her fikk vi konstruktive innspill til utviklingen av generatoren, fra kommende brukere av verktøyet. Et godt eksempel på hvordan vi jobber for å utvikle bransje og fag videre, sier Nilssen.

Fremtiden fagmøter?

Erfaringene med foreningens nye segmentmøter vil danne grunnlag for hvordan fremtidens møteplasser skal utformes.

– Vi ser på responsen at det er enklere å samle de ulike fagområdene til egne møter og samlinger. Samtidig skal vi tare vare på hele bransjen og fremme våre helhetlige produkter og kompetanse. Tradisjonelt har vi sammen med medlemsbedriftene vært gode på å dra alle lass sammen. Den jobben fortsetter på Fagdagen og Bygg Reis Deg i oktober. Deretter vil vi presentere våre kommende møteplasser fra 2024.

Siste saker fra nyhetsrommet

Tilsyn fra DiBK

Foto av Harald Aase

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298