AKTUELT

Svein Iversbakken i IDT Solutions har tro på toveiskommunikasjon. Han mener medlemskap i foreningen er viktig og nødvendig. Foto: IDT Solutions

Innovasjon på mange felt – også glass

Svein Iversbakken i IDT Solutions tror Glass og Fasadeforeningen er en viktig og nødvendig samarbeidspartner. – Vi tenker vi kan få tak i den kompetansen vi trenger, og kanskje bidra med noe tilbake. Jeg har stort tro på toveiskommunikasjon, sier han.

Ingeniøren fra Lena på Toten hadde bak seg i fem-seks år i en engineeringbedrift, da han bestemte seg for å begynne for seg selv i 1995. Han holdt på alene til 2001, da den første medarbeideren ble ansatt.

– Det har gått litt opp og ned, men nå er vi en stabil gjeng på 42. Vi er en innovasjonsbedrift og utvikler alle produktene i alle markedene våre selv. Vi er markedsledende både innen møbler, elektro og rulleski, forteller Svein Iversbakken.

Årsaken til innmeldingen i foreningen er det han omtaler som bedriftens sjette ben.

– Da vi begynte å produsere glassprodukter for en leverandør så vi mulighetene. Vi fikk en avtale med Coop Obs og begynte å videreutvikle en serie. Alt fra en halv meter høye glassgjerder til skinne- og stolpefrie glassrekkverk, forteller Iversbakken.

Foto av altan med glassrekkverk

IDT Solutions produserer og videreutvikler en serie som består av blant annet glassgjerder og skinne- og stolpefrie glassrekkverk. Foto: IDT Solutions

Glassproduktene er lagt til avdelingen Utvikling og produksjon. IDT Solutions har hovedkontor på Lena, en robotisert fabrikk på 2500 kvadratmeter på Grytenga i Øvre Skreia og en avdeling i Raufoss Industripark.

En mangfoldig bedrift

Det er lagt inn store ressurser på å utvikle hele spekteret fra gjerder til stolpefrie rekkverk. Nye produkter er underveis, og bedriften har ambisjoner om å ta markedsandeler. Hele utviklingsavdelingen pluss to selgere jobber med dette feltet.

– Vi satser bra, og har tro på konseptet. Nå fyller vi opp 56 Coop Obs butikker med grunnsortimentet. Det er en enorm ordre som blir stilt ut. Alle skal ta inn et pliktsortiment som består av glassgjerder og glassrekkverk. Fra uke 16 blir det kjørt en kampanje i Obs som skal vare i hele sommer, forteller han.

Sportsbiten er også stigende. IDT leverer smøreutstyr til alle landslagene i Norge.

– Alle går på våre rulleski, både innen kombinert, skiskyting og langrenn fra junior til elite. Vi har patent på en slipeteknologi, og har høstet mye gull spesielt i langrennsleiren helt fra OL i Vancouver i 2010, sier Iversbakken.

IDT har hele landet fra nord til sør som nedslagsfelt. Fra én mann til 42 ansatte er en enorm vekst. Han er nokså sikker på at det vil bli ytterligere ekspansjon.

Fakta IDT Solutions

 • Eier og daglig leder: Svein Iversbakken
 • Styreleder: Erik Lundbekk
 • Ansatte: 42
 • Fagområde: Mangfoldig produksjon inne flere felt – blant annet glassrekkverk
 • Omsetning og resultat siste tre år:
  • 2020: 83 020 resultat 2 304
  • 2021: 94 701 resultat 2 547
  • 2022: 91 846 resultat ikke klart

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298