AKTUELT

Bodø Glass & Ramme AS har sikret seg attraktiv kontrakt med Avinor. Foto: Heiko Junge / NTB

Flyr høyt med Avinor-avtale

Nylig signerte Bodø Glass & Ramme AS en omfattende kontrakt med Avinor.

Tekst: Guro Waksvik

Avtalen omfatter drift og vedlikehold av glass, fasader og glassrekkverk for Nordland fylkes totalt 13 flyplasser fra Brønnøysund i sør til Andøya i nord.

Kontrakten ble undertegnet i september, og i november hadde partene oppstartsmøte.

Rammeavtalene har som formål å dekke Avinors driftsrelatert arbeid, utbedringer og mindre ombygginger, samt mindre tilbygg med utførelse i glass og aluminium.

– Vi møtte kontaktpersoner fra lufthavnene i Bodø og på Evenes. Nå ser vi fram til tett dialog med kontaktpersoner på de elleve andre flyplassene. Vi må etablere kontakt, markedsføre oss og høre om de har etterslep, forteller daglig leder i Bodø Glass & Ramme, Ørjan Tjervaag.

To av flyplassene er i kategori C. De resterende er små flyplasser i kategorien D og E. Geografisk ligger flyplassene spredd over et enormt stort område. Tjervaag ser for seg muligheten for å etablere en satellitt, for eksempel i Svolvær.

Foto av Ørjan Tjervaag

Daglig leder i Bodø Glass & Ramme, Ørjan Tjervaag, ser fram til samarbeid med Avinor. Foto: Stefan Anderson

– Vi håper vi kan få etablert samarbeid med flyplassene. Ser vi at det kommer et jevnt sig med oppdrag har vi mulighet til å vurdere satellitter, forteller Tjervaag.

Naturlig nok har bedriften hatt en del med Bodø lufthavn å gjøre, siden det er i nærheten. De har ikke hatt oppdrag på de andre flyplassene. I første omgang gjelder avtalen for to år, med opsjon for forlengelse i to pluss to år. Kontrakten kan dermed bli langvarig.

– Vi er veldig fornøyde med kontrakten og håper den blir verdt alt arbeidet vi har lagt ned for å få den.

Avtalen er estimert til 8 millioner kroner på to år.

Eget produksjonsverksted

– Avinor planlegger ny lufthavn i Bodø. Det er et vanvittig stort prosjekt i forhold til kostnader, og en diskusjon mellom blant annet den norske stat, Avinor, forsvaret og Bodø kommune. Vi håper og tror at det kan bli mye å gjøre, både i en omleggingsperiode på eksisterende flyplass og på den nye når den skal realiseres, sier Tjervaag.

Bedriften har generelt mye å gjøre. For tiden har de flere store prosjekter i Harstad området, og nylig fullførte de et større oppdrag for Svalbard folkehøgskole.

– Under oppstartsmøtet med Avinor fikk vi to-tre konkrete oppdrag i Bodø og muligens ett i Harstad. Vi håper og tror på økende oppdragsmengde. Det viktigste nå er å gjøre en god jobb, slik at flyplassene vet hvor de skal henvende seg når de har utfordringer.

Bodø Glass & Ramme AS har en årlig omsetning på rundt 50 millioner og har 30 medarbeidere. Allsidighet og bredde kjennetegner bedriften, som har spisskompetanse på alt innenfor glass, fasade og branndører. Med eget glass- og aluminiumverksted kan bedriften tilby det meste innenfor glass og aluminium.

– I produksjonsavdelingen bygger vi blant annet fasader og branndører. På en måte er vi kjerringa mot strømmen. Det meste av produksjon til Norge foregår i utlandet, mens vi produserer selv. Jeg vil berømme alle våre ansatte for den innsatsen de gjør for bedriften, sier Tjervaag.

Kontrakten med Avinor består av både driftsarbeid og mindre prosjektarbeider. Rammeavtalene omfatter blant annet:

  • Oppdrag innen aluminiumarbeider, herunder utskiftning av dører, vinduer, gelender og rekkverk med mer
  • Reparasjon og montering av fasader og glasstak
  • Materialleveranser
  • Deponering av rivningsmateriell
  • Beslagsarbeid i forbindelse med innvendige dører og vegger, samt tak og fasade

Kontrakten omfatter i tillegg alle oppdrag som naturlig hører til fagområdet.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av mann som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298