AKTUELT

Daglig leder Øyvind Brastein i Wallmakers ønsker å være et aktivt medlem i Glass og Fasadeforeningen, og blant annet jobbe for å få på plass en felles plattform for dimensjonering. Foto: privat

Ny medlemsbedrift vil gjøre en forskjell

– Våre produkter er ment for å brukes igjen, sier Øyvind Brastein i Wallmakers som ønsker at selskapet skal være en ressurs i bransjen på flere måter.

Wallmakers powered by DEKO er ny medlemsbedrift i Glass og Fasadeforeningen (GF). Selskapet befinner seg innenfor systeminnredning, som er nytt for GF.

Wallmakers er i utgangspunktet et dansk selskap som har utvidet til hele Skandinavia, og som etablerte seg i Norge i 2021 med hovedkontor i Larvik.

– I Norge er kjernen produktutvikling, i tillegg til salg av systeminnredning. Vi leverer alt av produkter innvendig til næringsbygg – med tyngde på kontor. Det blir mye glassfronter og ulike kontorsystemer i aluminium og tre, forteller daglig leder Øyvind Brastein.

Noe av bakgrunnen for etableringen av Wallmakers, var at arkitekter og byggherrer ønsket stadig mer individuell tilpasning av sine prosjekter. Dette ville selskapet imøtekomme.

– Vi lager og leverer komplette løsninger etter arkitektens ønske. I Norge er varesortimentet standardisert, men våre produkter har stor tilpasningsevne med funksjon og design i sentrum. Vi leverer til prosjekter i hele landet, og har i hovedsak en kunde i de fleste store byer. Vi er bare så vidt i gang her til lands, og har store ambisjoner, sier Brastein.

Derfor har DEKO pr. 1. september 2020 kjøpt selskapet Wallmakers A/S.

– Samarbeidet blir grunnlaget for et bredere produktprogram, som blir optimert på bæredyktighet og fleksibilitet. DEKO og selskapet Wallmakers A/S har tidligere vært konkurrenter, men nå forenes de to virksomheter for å utnytte potensialet i hverandres ulikheter. Tanken er at man gjennom et samarbeid kan skape langt mer verdi for både forretningen og kunden, forteller Peter Krogh, direktør DEKO P/S.

Hvor stor del av det er glass?

– Betydelig. Glass er den største bestanddelen vi opererer med. Glass er her for å bli av så mange årsaker. Det er gjenvinnbart, har uendelige bruksmuligheter og så er det selvsagt designuttrykket i seg selv. Vi i Wallmakers er blant annet store på treløsninger i kombinasjon med glass. Glass dukker opp i så mange sammenhenger vi ikke har sett før, det er noe helt annet enn for bare fem år tilbake. I dag brukes glass til alt, og strekker seg langt utover det rent estetiske. I dag er glass en lydvegg, brannvegg, sikkerhetsvegg eller elektronisk avskjerming som gir god lystransmisjon i bygg. Det er en enorm utvikling, og vi forventer å bruke glass i mange flere spennende områder i fremtiden.

Foto av systeminnredning

– Hvorfor ønsket dere å bli medlem i Glass og Fasadeforeningen?

– Vi opplever at en del i bransjen jobber på ulike måter når de skal dimensjonere glass, og at det ikke er et felles grunnlag for dimensjonering. I norsk standard er det store muligheter for tolkning, og vi ønsker å være et aktivt medlem i foreningen som jobber for å få på plass en felles plattform – blant annet. Dette vil være nyttig for oss og andre i bransjen. Ikke minst så ser vi Glass og Fasadeforeningen som en trygg rådgiver som kan bistå oss i prosjekter. Vi anerkjenner at det er der kompetansen sitter.

Selskapet har miljø i ryggmargen, ifølge Brastein.

– Miljø har vært en av grunnsteinene fra oppstart, og som vi er svært opptatt av. Vi tenker sirkulært, og vil være med å påvirke markedet til å komme inn i en sirkulærøkonomi-tankegang med gjenvinning og gjenbruk. Miljøstempelet er utrolig viktig, og det er trendy. Vi lager egne produktserier som skal være 100% resirkulær. Våre produkter er ment for å brukes igjen. Det lages for fremtiden, og skal gi en miljøgevinst for kundene våre. Vi vil gjøre vårt for det fremtidige gjenbruket, og vi inviterer arkitekter til å skape nye løsninger sammen med oss – med miljø og gjenbruk som bakteppe. Vi benytter også kortreiste varer, produsenter som er i Skandinavia og er opptatt av lokaløkonomi – derfor velger vi også en Norsk glassprodusent. Vi vil veldig gjerne være med å stake ut fremtiden, og ta vårt miljøansvar.

Nettside:  wall-makers.no

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298