AKTUELT

Topp maskiner og utstyr, og moderne klasserom gir oss enda bedre forutsetninger for å styrke kompetansen i bransjen, sier prosjektleder Hans Olav Meen Nilssen. Foto: Jonas Ingstad

Nå kan DU bli autorisert fasaderådgiver!

– I desember starter vi opp med nytt kull elever til fasaderådgiverutdanningen på vårt nye kurs- og kompetansesenter. Etableringen av senteret betyr en nivåheving på utdanningen, sier prosjektleder Hans Olav Meen Nilssen.

– I desember starter vi opp med nytt kull elever til fasade-rådgiverutdanningen på vårt nye kurs- og kompetansesenter. Etableringen av senteret betyr en nivåheving på utdanningen, sier prosjektleder Hans Olav Meen Nilssen.

Foreningens egen topputdannelse innebærer autorisasjon som GF Autorisert Glassrådgiver eller GF Autorisert Fasaderådgiver.

GF Autorisert Fasaderådgiver retter seg spesielt mot medarbeidere innenfor salg eller prosjektering hos fasadeentreprenører.

Kategoriansvarlige hos entreprenører er en annen aktuelle målgruppe.

Det omfattende kursopplegget avholdes årlig, men for ett fagområde av gangen. I 2022 står autorisasjon av fasaderådgivere på programmet.

– Foreningen og våre medlemsbedrifter skal være de beste i klassen. For å styrke vårt utdanningstilbud er vi i ferd med å etablere et eget kurs- og kompetansesenter. Topp maskiner og utstyr, og moderne klasserom gir oss enda bedre forutsetninger for å styrke kompetansen i bransjen, sier Nilssen.

Dynamisk tilbud

Foreningen etablerte autorisasjonen av glassrådgivere i 1996 og utdanningen for fasaderådgivere startet i 2007. Til sammen er over 300 rådgivere autorisert til vår bransje.

Studietilbudet er dynamisk og tilpasses de til enhver tid gjeldende byggtekniske krav,

– Vi forsøker å tilpasse oss endringene i hverdagen. Kravene til dokumentasjon og kjennskap til standarder og regelverk har også blitt kraftig innskjerpet de senere år, og det samme gjelder for organiseringen i egen bedrift. Miljø- og bærekraft har vi naturlig nok fokus på. Men den tradisjonelle system- og materialkunnskap er basis i utdanningen, og det kurset bygges opp rundt, sier Nilssen.

Kursinnhold

Det benyttes foredragsholdere både fra GF og eksterne samarbeidspartnere.

Kurset går over tre samlinger og har en avsluttende prosjektoppgave.

Samlinger

  • 22.-23. november 2022 – 2-dagers intensiv kurs i glass i GF Arena
  • 25.-27. januar 2023: Tre dagers samling i fasade i GF Arena
  • 28.-30. mars 2023: Tre dagers samling i fasade i GF Arena
  • Prosjektoppgave

Etter gjennomført kurs, må kandidaten levere en krevende prosjektoppgave.

Erfaringene viser at det tar mellom 200 og 300 arbeidstimer for å komme gjennom denne oppgaven.

Prosjektoppgaven løses individuelt eller i gruppe.

Oppgradering

For å holde denne gruppen med fagfolk oppdaterte, og for at de skal beholde sin autorisasjon, må rådgiverne hvert femte år inn til en oppgradering.

Dette er et kurs som går over to dager, og er en oppfriskning av kunnskapen, og gjennomgang av nye regler og forskrifter.

Mer om GF autorisering av rådgivere

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Pilkington glassfakta 2024©Pilkington
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298