AKTUELT

Gründerne bak Inter-Sys AS; Pål Herman Solberg og Yvonne Nathalie Torgersen. Foto: Harald Aase

Inter-Sys nytt medlem i foreningen

Inter-Sys AS er ny norsk leverandør av integrert solskjerming. Selskapet produserer persienner og plisse-gardiner som monteres inn i 2- eller 3-lags isolerglass i vindu eller i dører.

– Vi har meldt oss inn i Glass og Fasadeforeningen (GF) for å knytte til oss bransjekompetanse samt utvide nettverket innenfor bransjen. Medlemskap er også en trygghet og et kvalitetsstempel, sier styreleder Pål Herman Solberg.

Solberg og samboer Yvonne Nathalie Torgersen er gründerne bak Inter-Sys AS.

– Da vi startet opp brukte vi mye tid på å bli bedre i glassfaget, og brukte blant annet glassportal.no for å lære mer om glass. Gjennom kurs i regi av foreningen skal vi bli enda bedre på glass, og vi ser frem til å kunne delta på arrangementer og tilstelninger i regi av GF, sier Solberg.

Norskprodusert

Selskapet ble etablert i 2020, og holder til i Sandefjord.

– Arkitekter og prosjektmarkedet er en viktig målgruppe for oss. Vi jobber også mye med å nå privatkunder gjennom byggevarekjeder. Det er god stemning for å få produktene inn i private boliger, men vi opplever at det er en litt lenger vei å gå. Vi har utviklet og tegnet helt nye typer produkter, og med støtte fra Innovasjon Norge har vi utviklet et helt nytt styringssystem. Det er et spennende produkt med stor nyhetsverdi, og vi får mange positive tilbakemeldinger, sier Solberg.

Produktene er håndlagde, og alle komponenter er produsert, montert og testet av Inter-Sys i Andebu.

– Vi har alt vi trenger av produksjonsutstyr. Vi har én produksjonslinje, og produksjonen er godt i gang. Styresystemet masseproduseres i Halden. Alt er norsk, så det synes vi er litt gøy, sier Solberg.

Bedriften samarbeider med isolerglassprodusenten Nicopan Nord AS.

– Vi produserer alt som skal inn i isolerglasset, og lager et byggesett. Dette ferdigstilles av Nicopan Nord AS, og resultatet er en helt vanlig isolerglassrute eller -dør.

God oppfølging

For bedriften er det viktig å sikre god oppfølging til kundene.

–Det at vi har kontroll på produktet fra det blir produsert og til det fungerer på bygget er en trygghet for kundene. Vi har kunder over hele landet, og har et godt serviceapparat. For oss er det viktig å ta vare på kunden hele veien, sier Solberg.

Vokser

Selv om bedriften har to ansatte på papiret, er de i en vekstfase.

– I den nåværende fasen er det seks stykker som bidrar. Vi har programmerere på huset, produksjonsmedarbeidere som er gode på maskiner, og en egen forretningsutvikler med fokus på å skalere opp og øke veksten. I tillegg har vi to selgere som er ute på veien, Yvonne som er daglig leder, og jeg jobber som prosjektleder og koordinator, sier Solberg.

Bærekraft

Med fokus på bærekraft har Inter-Sys AS en egen styringsstrategi for energisparing.

Persiennen på innsiden forbedrer isolasjonsverdien (U-verdien) når den står nede. Om sommeren kan solskjermingen kan kjøres opp om natten for nedkjøling. Motsatt om vinteren, da kan solskjermingen kjøres ned om natten slik at bygget holder på varmen.

Lamellene er av aluminium som kan både gjenbrukes og resirkuleres.

– Vi har et langsiktig mål om å opprette en database med brukte persienner. Vi ønsker å kunne tilby persienner som er gjenbruk fra andre tidligere prosjekter, både våre egne, men også andres, av slutter Pål Herman Solberg.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av kursdeltakere.Glass og Fasadeforeningen
Foto av Per Henning Graff, Ronny Andresen, Zarko Pavlovic og Jonas van Zwieten Sivertsen©Harald Aase
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298