AKTUELT

Fra venstre: Johannes Rasmussen, NorDan Gruppen AS, Lars Mellerud, NorDan Rubicon AS, Erlend Schibevaag, Atum Prosjekt AS og Trond Magnar Unhammer, NorDan AS. Foto: NorDan

NorDan Rubicon kjøper opp Atum Prosjekt

Selskapet blir dermed totalleverandør for fasader og solskjerming.

Fasadespesialisten Rubicon ble selv en del av NorDan-familien i 2020. Nå trapper dør- og vindusprodusenten opp satsningen ytterligere for å bli en totalleverandør av vinduer, dører, fasader og solskjermingsløsninger, skriver NorDan i en pressemelding.

NorDan har siden introduksjonen av fabrikkmontert solskjerming på vinduer og løsninger i Hel Aluminium aktivt søkt etter nye muligheter for å tilby et komplett sortiment av produkter og tjenester.

Totalkonsept

Markedsdirektør i NorDan Gruppen AS, Johannes Rasmussen:

«NorDan har lenge arbeidet med å tilby et sterkt totalkonsept i markedet, og oppkjøpet av Atum Prosjekt forsterker ytterligere konsernets satsing på smarte produkter, nå i Perfekt Samspill også med solskjerming. Dette styrker NorDans posisjon som en totalleverandør i det norske markedet.»

Hos både NorDan Rubicon og Atum Prosjekt er det store forventninger til resultatene som felles eierskap, samlokalisering og kompetansedeling vil gi.

Lars Mellerud, adm. direktør i NorDan Rubicon:

«Atum har vært en viktig leverandør til Rubicon gjennom mange år, og vi har alltid hatt stor trygghet i kompetansen og leveransene fra teamet. Nå var timingen riktig, og med oppkjøpet ser vi mange positive synergieffekter som vil komme Rubicons kunder til gode. Sammen med Atum vil vi nå være i enda bedre stand til å finne de beste løsningene til komplekse bygg, selv om byggherrene selvfølgelig fortsatt står helt fritt til å velge samarbeidskonsept også i fremtiden.»

Erlend Schibevaag, daglig leder i Atum Prosjekt:

«Moderne bygg stiller stadig høyere krav til profesjonalitet og leveringsevne, og det er viktig for oss å hele tiden kunne videreutvikle spisskompetansen vi har innen solskjerming. Samtidig har vi over tid opparbeidet oss en betydelig kompetanse på elektronikk og byggautomasjon, som vi nå kan hente ut ytterligere synergier fra sammen med NorDan Rubicon. Vi får også muligheten til å samle flere fag og kompetanse under samme tak, og vil skape en bedre helhet og kunne tilby enda bedre løsninger til nye og eksisterende kunder.»

Oppkjøpet utvider ytterligere NorDan AS’ tilbud og tilstedeværelse i det norske markedet, men enda viktigere er tilførselen av ny og nødvendig kompetanse for å kunne bidra til grønnere bygg.

Trond Magnar Unhammer, administrerende direktør i NorDan AS:

«Forventningene til energieffektivitet og klimapåvirkning i nye bygg gjør at det stilles stadig strengere krav til kompetansen, dokumentasjonen og leveringsevnen til oss som byggevareleverandør. Med både Rubicon og Atum på laget får vi kunnskap og produkter som passer rett inn i vår plan for å bli en totalleverandør på alt er som er relatert til dører. vinduer og fasader, og kundene våre vil i prinsippet kun behøve å forholde seg til én aktør for alle behov.»

Fakta

NorDan AS

  • Markedsledende dør- og vindusprodusent etablert i 1926
  • Den norske virksomheten i konsernet NorDan Gruppen
  • Ca. 650 ansatte og en omsetning i 2021 på ca. kr 1,7 MRD
  • Tilbyr komplett produktsortiment i tre, tre/aluminium og hel aluminium

NorDan Rubicon AS

  • Totalleverandør av fasadeløsninger i glass og aluminium etablert i 1994
  • Hadde en omsetning på ca. kr 180 mill. og rundt 55 ansatte i 2021
  • Ble en del av NorDan AS i 2020

Atum Prosjekt AS

  • Tilbyr prosjektering, installasjon og service av komplette solskjermingsløsninger
  • Etablert i 2011
  • Ca. 10 ansatte omsatte for rundt kr 20 mill. i 2021

Siste saker fra nyhetsrommet

Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298