AKTUELT

Bjørn Glenn Hansen ønsker MicroShade AS og Magnus Gregersen velkommen inn i Glass og Fasadeforeningen. Foto: Harald Aase

Spesialist på solskjerming med egen teknologi

Glass og Fasadeforeningen får inn nye medlemsbedrifter. Nå har danske MicroShade AS meldt seg inn i kategorien solskjerming.

– Vi tilbyr neste generasjons solskjerming og vi ønsker selvfølgelig derfor å bli kjent med hele den norske bransjen som jobber med glass, sier Magnus Gregersen.

MicroShade AS ble etablert i 2004, som en spin off fra Dansk Teknologisk Institut.

MicroShade lanserte denne våren en helt ny Microshade Film, et produkt som demper solvarmen, men samtidig sikrer tilgang til naturlig lys og fri sikt.

– MicroShades produkt har høy bærekraftpåvirkning på bygninger og består av kun en tynn film som integreres i isolerglasset. Salget er nettopp startet, men signalene fra markedet er positive. Vi ser derfor frem til å kunne vise frem våre teknologi og utveksle kompetanse med den norske bransjen, sier salgssjef for Norge, Magnus Gregersen.

Fremtidens forening

Glass og Fasadeforeningen opplever en vekst i antall medlemsbedrifter. Tre av de fire siste innmeldte selskapene er utenlandske.

– Byggenæringen er blitt global. Vi ønsker alle selskaper innenfor våre fag- og virksomhetsområder som opererer i det norske markedet velkommen. Det gir foreningen og medlemsbedriftene det beste grunnlaget for god produkt-, tjeneste og markedsforståelse og sikrer seriøsitet og ansvarlighet. Glass og Fasadeforeningen representerer stadig flere fagområder. Det er en anerkjennelse av vårt arbeid når flere ser foreningen som en trygg og god havn for etablering her til lands, sier direktør Bjørn Glenn Hansen.

Fakta

  • MicroShade Film, er en type danskutviklet og patentert solavskjerming.
  • MicroShade Film består av et belegg med mikro-lamellstruktur, som legges inn i isolerruten. De mikroskopiske lamellene er vinklet for å beskytte mot direkte sollys og slippe inn dagslys fra andre vinkler, samtidig som det gir godt utsyn.
  • Solskjermingen gir et diffust sollys og myker opp skyggeeffekter og kontraster.
  • Innstrålingene av varme reduseres med opptil 90 prosent, mens omlag 50 prosent av dagslyset slipper inn. Helt opp til 60% ved 2 lags glass.
  • MicroShade Film kan brukes i både 2 og 3-lags glass. Produktet er alltid plassert i posisjon 2 (på innsiden av det ytterste glasset) i glasspanelet. Det er ikke nødvendig å bruke soldempende belegg i eller på ruten siden MicroShade skal ha en svært effektiv solbeskyttelse. Det er nødvendig med herdet glass på ytterste glasset. Ellers kan glasset bygges opp som man vil.

Siste saker fra nyhetsrommet

Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298